Salvamontistă lovită până la leşin de un interlop. Jandarmul care asista la agresiune n-a intervenit (Video)
alte articole
O salvamontistă a fost bătută, sâmbătă dimineaţa, în judeţul Hunedoara, de un interlop, la scenă asistând şi un jandarm montan, care n-a mişcat un deget pentru a opri agresiunea. Salvamontista a fost lovită peste faţă până a căzut, în timp ce jandarmul montan asista la scenă stând la masa cu agresorul, despre care presa locală susţine că este un interlop cunoscut în zonă.
"Miruna Inel, salvator montan în cadrul formaţiei Salvamont Lupeni, a fost bătută, sâmbătă dimineaţă, la ora 2:00, în barul Taho din staţiunea montană Straja, de un cunoscut interlop din Lupeni, Constantin Sorin Palesică. Totul, sub ochii unui jandarm montan, Sorin Moldovan, aflat în ziua lui liberă. Pe filmare se poate vedea cum fata leşină de la pumnii încasaţi, iar câteva secunde mai târziu este bătut şi DJ Dinu, angajat.", se arată în textul unei înregistrări video a agresiunii, postate pe yoube.
Tânăra a fost scoasă pe braţe din loca, iar câteva minute mai târziu, agresorul a luat la pumni şi un al angajat al localului. În prezent, salvamontista se află în stare de şoc după bătaia cruntă încasată. Agresorul, ridicat după atacul brutal, a fost eliberat de Poliţia Lupeni, informează evz.ro.
Inspectoratul Judeţean de Poliţie Hunedoara a confirmat faptul că Poliţia Lupeni a fost sesizată cu privire la agresarea tinerei de 21 de ani şi a anunţat că pe numele agresorului, un bărbat în vârstă de 33 de ani, fără ocupaţie, din municipiul Lupeni, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de loviri sau alte violenţe şi ameninţare.
Inspectoratul a mai precizat că jandarmul montan Sorin Moldovan, aflat la masă cu agresorul, va fi de asemenea cercetat. Potrivit IJP, subofiţerul "nu a avut un comportament corespunzător calităţii de jandarm”, oamenii legii având obligaţia să intervină inclusiv în afara orelor de program, când se produc situaţii de acest gen.
"Personalul militar din Jandarmeria Română are dreptul şi obligaţia să intervină şi în afara orelor de program, a atribuţiilor de serviciu şi a competenţei teritoriale a structurilor din care face parte, atunci când ia cunoştinţă de pregătirea sau de săvârşirea unei infracţiuni, acţionând pentru conservarea urmelor, prinderea făptuitorului, ridicarea corpurilor delicte, a celorlalte mijloace materiale de probă şi predarea imediată a acestora autorităţilor competente”, arată în Legea 550/2004 din funcţionarea Jandarmeriei Române.