Atac cu rachetă din Fâşia Gaza, elicoptere israeliene contra-atacă

Elecoptere israeliene asediază Fâşia Gaza după ce o rachetă lansată din enclavă a lovit Israelul.
Atac aerian israelian în Fâşia Gaza (arhivă)
Atac aerian israelian în Fâşia Gaza (arhivă) (JACK GUEZ / AFP / Getty Images)

Elicoptere militare israeliene au întreprins două atacuri aeriene împotriva Fâşiei Gaza într-o alt act de agresiune împotriva teritoriului de coastă blocat, potrivit relatărilor.

Surse palestiniene au declarat că primul atac aerian a lovit o zonă deschisă localizată în sud-vest, în apropierea oraşului Khan Yunis, situat la aproximativ 25 de kilometri la sud de oraşul Gaza, în primele ore ale zilei de luni, potrivit agenţiei de ştiri de limbă arabă Safa.

Al doilea atac aerian a vizat o zonă care aparţine Brigăzilor Ezzedine Qassam, aripa militară a mişcării de rezistenţă palestiniană, Hamas, la sud de oraşul Dayr al-Bala, situat la circa 14 km la sud de oraşul Gaza.

Nu au existat relatări imediate despre posibilele victime ale atacurilor israeliene.

Loviturile aeriene au survenit la câteva ore după ce o rachetă lansată din enclavă a lovit regiunea Sha'ar hanegev din Israel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe