Ruşii nu au uitat de incidentul cu Rogozin. Avionul cu care Ponta pleacă în China nu a primit acord de survol

Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, Bucureşti 27-29 august 2014. În  imagine, Victor Ponta
Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, Bucureşti 27-29 august 2014. În imagine, Victor Ponta (Epoch Times România)

Se pare că ruşii nu au uitat că România i-a interzis avionului în care se afla vicepremier rus, Dmitri Rogozin, să survoleze spaţiul aerian al ţării noastre. Rusia a decis să nu acorde drept de survol pentru avionul cu care premierul Victor Ponta va pleca sâmbătă într-o vizită oficială în China, informează joi B1.ro

Delegaţia cu care premierul va pleca în China va călători pe altă rută, cel mai probabil deasupra Turciei, au declarat surse guvernamentale citate de B1 Tv.

Amintim că avionul cu care vicepremierul rus Dmitri Rogozin se întorcea de la Tiraspol a fost forţat recent să aterizeze de urgenţă în Moldova după ce a fost interceptat de avioane de vânătoare ale Ucrainei pentru că nu avea permis de zbor pe teritoriul Ucrainei. Dacă la venirea sa la Tiraspol, Rogozin a ajuns în Transnistria zburând pe deasupra României, la plecare, avionul său nu a mai avut permisiunea să survoleze spaţiul aerian al ţării noastre.

"La solicitarea Statelor Unite, România şi-a închis spaţiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite să trec. Data viitoare voi zbura la bordul unui (bombardier strategic de tip) Tu-160", a declarat Rogozin într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.