Rusia demarează un exerciţiu aerian masiv cu 250 de avioane

Armata rusă a lansat un exerciţiu militar amplu care implică 250 de avioane de luptă şi alte tipuri de arme.
Bombardier rusesc Tu-22 M “Backfire”. (Captură Foto)
Andrei Popescu
26.05.2015

Armata rusă lansează un exerciţiu militar amplu care implică 250 de avioane de luptă şi alte tipuri de arme, conform AP.

Ministerul rus al Apărării a susţinut, luni, că exerciţiul va implica unităţi aeriene şi de apărare antiaeriană provenite din Districtele Militare Central, Vestic şi Sudic, cu un total 12.000 de soldaţi.

Avioanele de luptă vor fi mutate la baze temporare şi mai multe sisteme de apărare antiaeriană vor fi trimise pe poligoanele de tragere Ashuluk şi Kapustin Yar, în sudul Rusiei, pentru pregătire cu muniţie reală.

Conform declaraţiei Ministerului rus al Apărării, bombardierele ruse vor lansa rachete de croazieră asupra unor ţinte pe un poligon de tragere din Siberia.

Exerciţiul face parte dintr-o serie de manevre militare ruseşti datorită amplificării tensiunilor cu Occidentul, cauzate de conflictul separatist din Ucraina. De fapt, exerciţiul curent reprezintă o pregătire pentru o serie de manevre militare şi de amploare – numite Center-2015 – care vor avea loc în acest an.

În plus, aproximativ 100 de avioane de luptă din SUA şi 8 naţiuni europene au început tot luni un exerciţiu militar arctic în spaţiul naţiunilor nordice, care sunt tot mai îngrijorate de activitatea militară rusă intensă din regiune, susţine Daily Mail.

Exerciţiul, care se desfăşoară în nordul Norvegiei, Suediei şi Finlandei şi la care participă 4.000 de soldaţi, are rolul de a testa cooperarea naţiunilor arctice în apropierea Rusiei. Exerciţiul a fost plănuit înainte ca anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Moscova în 2014 să fi amplificat temerile regionale.

Exerciţiul, care se desfăşoară în perioada 25 mai – 5 iunie, este unul dintre cele mai ample exerciţii cu avioane de luptă în Europa în acest an şi al doilea de acest gen după cel din 2013. Se are în vedere desfăşurarea de astfel de exerciţii la fiecare doi ani, testându-se practic orice tip de intervenţie, de la doborârea de aeropurtate la realimentarea în aer.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor