Rubla s-a prăbuşit la cea mai joasă cotă din istorie

(MIKHAIL KLIMENTYEV/AFP/Getty Images)

Rubla s-a prăbuşit luni până la o nouă cotă record, continuând declinul constant până la 15% din valoarea sa în acest an.

Moneda rusă a scăzut în timpul tranzacţiilor din cursul dimineţii iar în cursul prânzului a ajuns la 44,37 comparativ cu standardul euro-dolar, reprezentând cel mai mic nivel de la introducerea cotei standard în 2005.

Luni dimineaţă, rubla a înregistrat o scădere până la o nouă cotă negativă în comparaţie cu dolarul. Comparativ cu moneda euro, rubla a primit cea mai slabă cotaţie în martie, atunci când Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea.

La ora 12:35 un dolar valora 36,58 ruble iar un euro 50,21 ruble, potrivit datelor furnizate de Schimbul Valutar din Moscova.

Banca Centrală a Rusiei doreşte să intervină pe piaţa actuală a monedei dacă rubla ajunge la cota superioară a coridorului său comercial, care se ridică la 44,4 ruble.

Rubla a coborât la cea mai joasă cotă din acest an pe fondul tensiunilor internaţionale din cauza Ucrainei, a sancţiunilor occidentale şi a preţului în scădere al petrolului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie