România pierde cel puţin 800 de milioane de euro din fondurile alocate pentru dezvoltarea rurală

Nu mai puţin de 800 de milioane de euro din fondurile alocate pe dezvoltare rurală prin PNDR 2007-2013 vor trebui returnate Comisiei Europene, a declarat noul ministru al Agriculturii, Achim Irimescu, la conferinţa "Dezvoltarea integrată a mediului rural în România".
(photos.com)

"Avem foarte multe fonduri alocate (PNDR 2014-2020 - n.r.). Am avut şi pentru perioada anterioară, dar din păcate nu am reuşit să le utilizăm în integralitate. Cel puţin 800 de milioane (de euro) vor fi returnaţi Comisiei Europene şi este dureros că se întâmplă aşa", a declarat Achim Irimescu, citat de Agerpres.

Potrivit noului ministru, cu cei 800 de milioane de euro se puteau face multe afaceri în mediul rural care să aducă o viaţă mai bună fermierilor şi mai ales celor care desfăşoară activitatea în afara agriculturii.

"Din păcate, în mediul rural principalul furnizor de locuri de muncă este totuşi agricultura", a adăugat Achim Irimescu.

PNDR 2007 — 2013 este instrumentul prin care se acordă fonduri europene nerambursabile pentru investiţiile private şi publice care vor asigura dezvoltarea satelor din România. Alocarea totală prin PNDR este de 9,67 miliarde de euro, pentru perioada 2007 — 2013, bani care trebuiau contractaţi până la finele lui 2013, dar care mai pot fi plătiţi până la sfârşitul lui 2015.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie