Inspectorii ANAF cer protecţie statului

sigla ANAF
sigla ANAF (Epoch Times România)

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) cer să li se asigure protecţie contra unor eventuale agresiuni din partea patronilor sancţionaţi, relatează stiripesurse.ro.

Negoiţă Voinea, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor ProLex, a semnalat necesitatea urgentă de stabilire a protecţiei prin lege a inspectorilor ANAF:

"Prin statutul special pentru inspectorii antifraudă se va prevedea cine le asigură despăgubirea dacă păţesc ceva, cine le asigură asistenţa juridică, precum şi dreptul de folosire a armei. Până la urmă este un regim semimilitarizat acolo şi inspectorii sunt supuşi la fel de fel de presiuni. Nu mai spun în ce situaţie sunt puşi de agenţii economici: te duci la patron, cum a fost cu închiderea magazinelor, nu poţi să te joci cu aşa ceva, omul acela este disperat pentru că o lună, două, trei nu mai poate să-şi desfăşoare activitatea, nu mai are niciun venit… Sunt multe cazuri în care inspectorii antifraudă au fost ameninţaţi şi bătuţi. Conform legii, pentru funcţionarii publici care sunt supuşi mai multor presiuni trebuie să se elaboreze măsuri de protecţie. Ni s-a trimis o adresă de la Ministerul Finanţelor că au măsuri de protecţie şi că, dacă li se solicită, oricând le pot da. Păi, inspectorul acela s-a dus acolo, lucrează efectiv şi ce face? Sună la ministrul Finanţelor să vină să-i asigure protecţia?! Agentul economic trebuie să ştie că, dacă îi face acelui om ceva, este pasibil de o pedeapsă foarte mare, cu circumstanţe agravante. Inspectorii antifraudă au drept de portarmă, dar nu le-au dat până acum. Ei nu se duc înarmaţi şi foarte rar sunt însoţiţi de jandarmerie în marile complexuri comerciale", a declarat Negoiţă Voinea, pentru Ziarul Ring.

"Ia auzi! Dar pe patroni cine îi apară? Legea după care funcţionează direcţia de antifraudă fiscală spune că nu te poţi adresa instanţei de judecată..." a comentat informaţia, pe contul său de Facebook fostul şef al ANAF, Sebastian Bodu.

Reamintim că ANAF şi-a atras oprobiul populaţiei după ce, în goana de a aduce cât mai mulţi bani la bugetul gestionat de Guvernul Ponta a închis numeroase afaceri mici pentru inadvertenţe contabile de doar câţiva lei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.