REVISTA PRESEI ECONOMICE - Magnatul Tender va realiza evaluări seismice 2D şi 3D pentru giganţii din petrol şi gaze

(photos.com)
Epoch Times România
20.08.2013

Angajaţii BNR vor fi plătiţi în funcţie de cât contribuie la rezultatele financiare ale băncii, potrivit lui Mugur Ţolici, direc­to­rul de resurse umane al Băncii Naţionale. Mai multe despre acest subiect aflaţi din revista presei economice. Tot aici citiţi şi despre lucrările de prospectare seismică 2D şi 3D pentru giganţii din petrol şi gaze.

ZF: Fiecare angajat al BNR va fi plătit în funcţie de cât contribuie la rezultatele financiare ale băncii
Fiecare dintre cei 1.800 de angajaţi ai Băncii Naţionale va fi plătit în funcţie de cât contribuie la rezultatele financiare ale băncii – aceasta este noua politică de resurse umane care schimbă din temelii practicile dintr-o organizaţie-mamut, în cadrul căreia vârsta medie a angajaţilor este de 45 de ani.

De anul viitor, Banca Na­ţio­nală începe să imple­menteze aşa-numitul „sistem integrat de resur­se umane“, un pro­iect la care echipa departamentului de HR din bancă lucrează încă de anul tre­cut, care are ca principal scop încu­rajarea performanţei angajaţilor şi găsirea unor modalităţi de dezvoltare a acestora.

„Noul sistem recunoaşte perfor­man­ţa individuală în corespondenţă cu con­tribuţia postului pe care îl ocupă fie­care angajat în organizaţie. Performanţa individuală şi comportamentele pe care le manifestă în îndeplinirea obiectivelor şi a atribuţiilor de serviciu vor fi direct legate de recompensă. După faptă, şi răs­plată – acesta este principiul extrem de important pe care îl accentuează noul sistem“, a explicat Mugur Ţolici, direc­to­rul de resurse umane al Băncii Naţionale.

În 2012 BNR a făcut un profit de 696 mil. lei, în 2011 a avut un profit de 301 mil. lei. În 2005 BNR a raportat o pier­dere de 3 mld. lei iar în 2006 pierderi de 4,3 mld. lei.

CAPITAL: Ponta: Silaghi şi-a retras candidatura de la Ministerul Transporturilor, PNL trebuie să facă o propunere până luni
Premierul Victor Ponta a anunţat că Ovidiu Silaghi şi-a retras candidatura pentru şefia Ministerului Transporturilor, punctând că PNL trebuie să facă o altă propunere pentru acest minister.

‘Am luat act, am vorbit cu dl. Silaghi. Aşa cum ştiţi, şi-a retras candidatura. Până luni PNL să facă o altă propunere pe care să o înainteze’, a spus Ponta, într-o conferinţă de presă. ”Domnul Silaghi a avut mai întâi o sesizare de la ANI. Ştiu că rezilierea contractului semnat de Anca Boagiu cu Iordache s-a făcut de către noi. Deci cine a făcut contractul este bine merci, şi cine a reziliat e condamnat”, a mai spus Ponta.

”Susţinem şi îl felicităm pe domnul Silaghi deşi se consideră vinovat, de asemenea PNL nu obstrucţionează justiţia”, a spus şi Daniel Chiţoiu.

Potrivit lui Ponta, Silaghi nu ştia de ce este chemat la DNA. În timpul ministeriatului lui Silaghi contractul cu Iordache a fost reziliat, iar domnul Iordache a ajuns în arest, a mai spus premierul.

ECONOMICA.NET: Magnatul Tender lucrează la o ecografie a subsolului României
Prospecţiuni Bucureşti are contractată întreaga sa capacitate pentru al doilea semestru al anului. Va realiza evaluări seismice 2D şi 3D pentru giganţi interni şi internaţionali precum Chevron, Petrom, Romgaz sau Petrofac. Lucrările acoperă aproape toată ţara

Compania Prospecţiuni, cel mai important activ al Grupului Tender, are contractată în totalitate activitatea pentru al doilea semestru al anului în curs cu lucrări de prospectare seismică 2D şi 3D pentru giganţi din petrol şi gaze.

Astfel, potrivit raportului semestrial al Prospecţiuni, compania lucrează în această perioadă pentru Romgaz(3D Transilvania Centru, Transilvania Sud şi Muntenia, 2D Moldova şi Muntenia ), Petrom( 3D Cartojani şi Vata-Aluniş), Petrofac – companie americană ( 3D Bălteni şi Colibaşi), Aurelian(3D Brodina), Chevron, companie ce caută gaze de şist( 2D Dobrogea).

În prima parte a anului a finalizat achiziţia de date seismice 2D şi 3D pentru clienţii Petrom(Giurgiu, Roeşti-Băbeni şi Roşiori) şi Romgaz(Moldova Sud).

Potrivit unui director din Romgaz, compania are nevoie de datele seismice pentru a vedea exact care este potenţialul în hidrocarburi al zonelor vizate. Sursa nu a precizat dacă este în căutarea resurselor convenţionale de gaze sau a celor de şist menţionând doar că este vorba despre „hidrocarburi”. “Prospecţiuni ne face o ecografie a subsolului pentru a şti exact unde să săpăm sondele experimentale”, a precizat sursa.
Prospecţiuni mai are lucrări de evaluare seismică şi în Maroc, Georgia sau Bulgaria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor