REVISTA PRESEI ECONOMICE - Facebook va plăti 20 mil. dolari pentru că a abuzat de „Like”-uri

Un semn "Like" postat la intrarea în sediul Facebook din Menlo Park, California.
Un semn "Like" postat la intrarea în sediul Facebook din Menlo Park, California. (Stephen Lam / Getty Images)
Epoch Times România
28.08.2013

România a declarat Comisiei Europene cheltuieli în valoare de 4,1 miliarde de euro pe 16 august, ceea ce reprezintă o absorbţie curentă de 21,35% din alocarea UE. Despre acest subiect, dar şi despre cum merg lucrările la infrastructura României aflaţi din revista presei economice.

ZF: Facebook obligată la tribunal să plătească 20 de milioane de dolari pentru că a făcut abuz de opţiunea “Like”
Un judecător american a aprobat, luni, un acord potrivit căruia Facebook va trebui să plătească 20 de milioane de dolari pentru că a utilizat menţiunea “Îmi place”, nume şi profiluri ale utilizatorilor cu scopuri publicitare, informează AFP.

Suma va fi repartizată unor grupuri care luptă pentru protejarea vieţii private pe internet, avocaţi şi utilizatorii Facebook care au depus o plângere colectivă.

Judecătorul Richard Seebord, din San Francisco, a considerat că suma propusă, o parte din miliardele de dolari cerute de reclamanţi, este totuşi corectă, având în vedere că va fi dificil pentru aceştia să dovedească faptul că au suferit pierderi financiare şi că menţiunile lor “Îmi place” nu înseamnă neapărat că au sprijinit publicitatea.

Potrivit judecătorului, Facebook a utilizat menţiunea “Îmi place”, nume şi profiluri de utilizatori în scopuri publicitare, fără a le cere permisiunea.

Aproximativ 150 de milioane de utilizatori sunt vizaţi, însă, potrivit judecătorului, puţini dintre aceştia au depus plângere, deci suma de 20 de milioane de dolari este suficientă pentru a rezolva acest dosar pe cale amiabilă.

CAPITAL: Cum arată AUTOSTRADA pe care vom putea circula peste câteva săptămâni
Aproximativ 27,5 kilometri de autostradă urmează să fie deschişi circulaţiei în perioada următoare. Termenul era prevăzut pentru aprilie 2013, însă a fost prelungit pentru luna august, conform unui răspuns al CNADNR remis revistei Capital în iulie. Totuşi, inaugurarea s-ar putea amâna cu 3-4 săptămâni.

La ora actuală, lucrările se află pe ultima sută de metri, dar nu pot fi terminate în doar patru zile, cât a mai rămas din luna august. Conform fotografiilor realizate şi publicate de Opinia Timişoarei, mai sunt de realizat unele lucrări de asfaltare pe anumite porţiuni şi câteva drumuri de legătură pe primul lot al tronsonului de autostradă de la Lugoj la Deva.

Cei 27,5 km de autostradă fac parte din autostrada A1 Nădlac – Sibiu şi sunt situaţi pe coridorul IV paneuropean. Contractul încheiat în urmă cu doi ani cu Asocierea Tirrena Scavi spa – Societa Italiana per Condotte d’Acqua spa – Cossi Construzioni spa are o valoare totală de 681.040.913 lei (fără TVA) din care 85% fonduri europene şi 15% de la bugetul naţional.

ECONOMICA.NET: Rata de absorbţie a fondurilor UE – 21,35% la mijlocul lunii august
Valoarea declaraţiilor de cheltuieli transmise de România Comisiei Europene era de 4,1 miliarde de euro pe 16 august, ceea ce reprezintă o absorbţie curentă de 21,35% din alocarea UE, reiese dintr-o postare pe pagina de facebook a Ministerului Fondurilor Europene
Potrivit sursei, citate, s-a primit de la CE suma de 5,78 miliarde euro, ce reprezintă 30,09% din alocarea UE 2007-2013. Din aceste fonduri, plăţile intermediare rambursate însumează 3,67 miliarde euro, ceea ce reprezintă 19,14% din alocarea UE 2007-2013.

Pentru cele şapte programe operaţionale au fost depuse 39.213 proiecte, în valoare totală de aproximativ 68,5 miliarde euro, din care 44,5 miliarde euro reprezintă contribuţia UE. Din totalul proiectelor depuse au fost aprobate 12.495 proiecte, în valoare totală de circa 32,1 miliarde euro. Din această valoare, circa 19,3 miliarde euro reprezintă contribuţia UE. De asemenea, au fost semnate 9.767 contracte de finanţare cu beneficiarii, în valoare eligibilă de circa 22,2 miliarde euro, din care fondurile UE reprezintă circa 17,5 miliarde euro. Plăţile totale către beneficiari (prefinanţări şi rambursări) cu excepţia rambursării de TVA, s-au ridicat la aproximativ 6,28 miliarde euro, se arată în postarea MFE.

Ministerul Fondurilor Europene a informat pe 7 iulie că rata de absorbţie a fondurilor europene a ajuns la peste 19%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor