Reprezentanţii MDRT şi Travel Channel au discutat despre continuarea documentarului "Wild Carpathia"

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), Cristian Bărhălescu, a discutat cu reprezentanţii postului de televiziune Travel Channel despre posibilitatea colaborării pentru continuarea documentarului "Wild Carpathia".

Discuţiile au avut loc zilele acestea la Londra cu prilejul Târgului Internaţional de Turism World Travel Market – WTM 2012.

De asemenea, Cristian Bărhălescu a avut întrevederi cu reprezentanţi ai postului CNN, cu care a discutat despre strategia de promovare a României, în special cu ocazia viitoarei ediţii a Festivalului “George Enescu”, dar şi ca destinaţie de city-break.

În ceea ce priveşte reprezentanţii “Eurosport”, aceştia s-au arătat interesaţi de organizarea, în România, în primăvara anului viitor, a ediţiei de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European - FOTE 2013.

Potrivit comunicatului transmis marţi de MDRT, secretarul de stat Cristian Bărhălescu a avut o întrevedere cu Ivo Marinov, adjunct al ministrului economiei din Bulgaria. Principalele teme de discuţie s-au referit la posibila cooperare pentru o promovare comună a celor două ţări, din perspectiva Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării şi cu privire la organizarea de circuite turistice care să includă destinaţii din ambele state, destinate în primul rând turiştilor din ţări mai îndepărtate, interesaţi de astfel de produse.

De asemenea, discuţiile secretarului de stat pentru turism cu Ion Jinga, Ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, şi cu Alexandru Branea, directorul Institutului Cultural Român de la Londra, s-au axat pe prezenţa României în Marea Britanie nu doar ca destinaţie de turism, ci şi din punct de vedere cultural.

"Activitatea ICR de promovare a culturii româneşti asigură o susţinere consistentă promovării României ca destinaţie de turism, având în vedere că circuitele culturale sunt o componentă importantă a brandului de turism al României şi că parte din consumatorii de cultură vin în ţară ca turişti, iar turiştii ajunşi în România pentru alte interese intră, într-un fel sau altul, în contact cu cultura românească. În viitor, birourile din Londra ale celor două instituţii – reprezentanţa ICR şi biroul de promovare şi informare turistică al MDRT - intenţionează să deruleze în parteneriat acţiuni care să genereze interes pentru publicul ţintă comun", se precizează în comunicat.

România îşi prezintă oferta de turism şi se promovează la World Travel Market – WTM, eveniment care are loc în perioada 5-8 noiembrie în capitala Marii Britanii. Standul naţional, organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, găzduieşte 36 expozanţi: agenţii de turism, hotelieri, transportatori, asociaţii de promovare şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

Aflat la cea de-a 33-a editie, WTM este cel mai mare târg internaţional adresat exclusiv profesioniştilor din domeniu. Ediţia anterioară a avut 4890 expozanţi din 189 ţări(regiuni, standul Romaniei găzduind atunci 30 de expozanţi.

Activităţile de promovare a brandului naţional de turism în cadrul târgurilor de turism reprezintă cheltuieli eligibile din fondurile europene alocate României în cadrul operaţiunii de creare a unei imagini pozitive a României ca destinaţie turistică, prin definirea şi promovarea brandului turistic naţional. Operaţiunea se derulează prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa 5, Domeniul Major de Intervenţie 5.3 „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie