Remus Borza recomandă insolvenţa şi pentru Poşta Română şi CFR Marfă

Avocatul Remus Borza, unul din cei mai cunoscuţi în ceea ce priveşte insolvenţa, a declarat pentru Agenţia r/News că foarte multe companii de stat cu probleme ar trebui să intre în procedura insolvenţei, pentru a se putea salva.
Poşta Română, lucrător poştal (Epoch Times România)
Epoch Times România
03.07.2013

Borza a încasat 2,2 milioane de euro pentru că scos Hidroelectica din insolvenţă după un an.

Avocatul Remus Borza, unul din cei mai cunoscuţi în ceea ce priveşte insolvenţa, a declarat pentru Agenţia r/News că foarte multe companii de stat cu probleme ar trebui să intre în procedura insolvenţei, pentru a se putea salva.

”Sunt o grămadă de firme care ar putea să intre în insolvenţă. Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia, nu văd absolut nicio tragedie. Minerii din Valea Jiului? Să-i facem agricultori, că pot să dea şi la sapă. Probleme are şi Poşta Română, cu scheme supradimensionate, 33.000 salariaţi, probleme are şi CFR Marfă, indiferent de soarta privatizării”, a declarat avocatul Remus Borza.

În opinia avocatului orice companie de stat ar trebui să treacă ”prin purgatoriul insolvenţei”.

“Aceste companii ar trebui să intre azi în insolvenţă, pentru ca mâine ar fi prea târziu. De exemplu, complexurile energetice Oltenia şi Hunedoara au produs prea puţin în ultimul an”, a specificat Borza.

De altfel, anul trecut, avocatul a fost primul care a anticipat ca şi Oltchim va intra în insolvenţă. La Adunarea Creditorilor Hidroelectrica, din septembrie 2012, acesta spunea că ”privatizat sau nu, combinatul chimic Oltchim va intra în insolvenţă”. Ceea ce s-a şi întâmplat, în luna ianuarie a acestui an.

Între companiile cunoscute pe care avocatul le-a administrat judiciar sunt: Rafo Oneşti, Vulcan SA, Plafar, World Trade Center, Uztel Ploieşti, UCM Reşiţa şi Hidroelectrica. Pentru faptul că a reuşit să aducă pe profit compania de stat şi să o scoată după numai un an din insolvenţă, avocatul a încasat 2,2 milioane euro. Acest onorariu a fost aprobat în cadrul Adunării Creditorilor pe 17 septembrie 2012. În plus, Euro Insol, în timpul în care a administrat judiciar Hidroelectrica, a primit şi un onorariu fix lunar de 50.000 euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor