Reacţia lui Lăzăroiu la cartea „USL – Ideea care l-a îngenuncheat pe Băsescu Traian”, lansată de Voiculescu

Dan Voiculescu.
Dan Voiculescu. (www.danvoiculescu.ro)

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a lansat miercuri o carte intitulată „Uniunea Social Liberală – Ideea care l-a îngenuncheat pe Băsescu Traian”. Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat că deşi nu a citit cartea poate să intuiască foarte bine că aceasta conţine „elemente de propagandă a trustului Intact, precum şi contribuţia decisivă pe care Dan Voiculescu a avut-o în facerea USL”.

„Este o carte document care nu se doreşte a fi o critică la adresa actorilor politici sau o scoatere în evidenţă a autorului. Pentru că uitarea e scrisă în legile omeneşti, m-am gândit că posteritatea are dreptul la un reper istoric al perioadei de după 1989. Departe de a fi perfectă, sunt convins că mai există în spaţiul public cărţi care se vor referi la istoria post-decembristă”, scria acum câteva zile Dan Voiculescu, pe blogul său personal.

Sebastian Lăzăroiu a declarat că nu pricepe de ce Dan Voiculescu s-a grăbit să scrie această carte, care cel mai probabil conţine atât elemente de propagandă, cât şi o descriere a contribuţiei acestuia la crearea USL, şi a punctat evenimentele pe care nu le va conţine această carte, dar pe care istoria le va consemna.

„Înţeleg că dom'profesor lansează azi o carte intitulată "USL - ideea care l-a îngenuncheat pe Traian Băsescu". N-am idee ce scrie acolo, deşi pot să bănuiesc. Elemente de propagandă a trustului Intact, dar şi contribuţia decisivă pe care Dan Voiculescu a avut-o în facerea USL (pe care eu nu o contest). Ambiţia cărţii, din spusele autorului, este de a lăsa un document istoric”, a precizat Sebastian Lăzăroiu.

Fostul consilier prezidenţial a vrut să prezinte punctual ce nu va conţine această carte, dar „istoria va consemna”:

-USL a însemnat o tentativă de restauraţie la 25 de ani după revoluţie – ultimele zbateri ale mafiei post-comuniste.

-USL şi-a ratat obiectivul de a-l îngenunchea pe Traian Băsescu. Dimpotrivă, l-a întărit.

-USL a adus PSD la putere pentru doi ani, după care l-a aruncat în opoziţie pentru încă 6 ani. A fost şansa modernizării stângii din România.

-USL a dat PNL un număr de parlamentari care a permis liberalilor să dea premierul după alegerile prezidenţiale din 2014.