Reacţia lui Lăzăroiu la cartea „USL – Ideea care l-a îngenuncheat pe Băsescu Traian”, lansată de Voiculescu

Dan Voiculescu.
Dan Voiculescu. (www.danvoiculescu.ro)

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a lansat miercuri o carte intitulată „Uniunea Social Liberală – Ideea care l-a îngenuncheat pe Băsescu Traian”. Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat că deşi nu a citit cartea poate să intuiască foarte bine că aceasta conţine „elemente de propagandă a trustului Intact, precum şi contribuţia decisivă pe care Dan Voiculescu a avut-o în facerea USL”.

„Este o carte document care nu se doreşte a fi o critică la adresa actorilor politici sau o scoatere în evidenţă a autorului. Pentru că uitarea e scrisă în legile omeneşti, m-am gândit că posteritatea are dreptul la un reper istoric al perioadei de după 1989. Departe de a fi perfectă, sunt convins că mai există în spaţiul public cărţi care se vor referi la istoria post-decembristă”, scria acum câteva zile Dan Voiculescu, pe blogul său personal.

Sebastian Lăzăroiu a declarat că nu pricepe de ce Dan Voiculescu s-a grăbit să scrie această carte, care cel mai probabil conţine atât elemente de propagandă, cât şi o descriere a contribuţiei acestuia la crearea USL, şi a punctat evenimentele pe care nu le va conţine această carte, dar pe care istoria le va consemna.

„Înţeleg că dom'profesor lansează azi o carte intitulată "USL - ideea care l-a îngenuncheat pe Traian Băsescu". N-am idee ce scrie acolo, deşi pot să bănuiesc. Elemente de propagandă a trustului Intact, dar şi contribuţia decisivă pe care Dan Voiculescu a avut-o în facerea USL (pe care eu nu o contest). Ambiţia cărţii, din spusele autorului, este de a lăsa un document istoric”, a precizat Sebastian Lăzăroiu.

Fostul consilier prezidenţial a vrut să prezinte punctual ce nu va conţine această carte, dar „istoria va consemna”:

-USL a însemnat o tentativă de restauraţie la 25 de ani după revoluţie – ultimele zbateri ale mafiei post-comuniste.

-USL şi-a ratat obiectivul de a-l îngenunchea pe Traian Băsescu. Dimpotrivă, l-a întărit.

-USL a adus PSD la putere pentru doi ani, după care l-a aruncat în opoziţie pentru încă 6 ani. A fost şansa modernizării stângii din România.

-USL a dat PNL un număr de parlamentari care a permis liberalilor să dea premierul după alegerile prezidenţiale din 2014.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne