Războiul scrisorilor deschise. Udrea contraatacă după scrisoarea lui MRU

Andrei Pricopie
06.07.2014

alte articole

Elena Udrea, preşedinta PMP (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
06.07.2014

Preşedintele PMP Elena Udrea a răspuns, sâmbătă, criticilor venit din partea liderului Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, tot printr-o scrisoare deschisă publicată în Adevărul.

Acuzată că este responsabilă pentru fragmentarea dreptei şi că nu are nicio instanţă morală să împartă „certificate de bună purtare politică”, sau cum ar spune alţii „certificate de băsism”, Elena Udrea îi transmite lui MRU că declaraţiile pe care le-a făcut acesta în scrisoarea pe care i-a adresat-o sunt „profund nedrepte, pe alocuri mincinoase şi, aş spune, izvorâte din frustrările personale uriaşe pe care le-aţi acumulat în aceşti ultimi doi ani în care v-aţi întors în viaţa politică”.

„Prima întrebare legată de demersul dumneavoastră ţine de onestitatea lui. Pentru că, domnule Ungureanu, este firesc să fiu surprinsă atât timp cât, în multele noastre discuţii, ultimele tocmai despre unitatea Dreptei, niciodată nu mi-aţi dat măcar de înţeles că ati avea o astfel de opinie despre mine. Îmi rămâne doar să pun această scrisoare pe seama dorinţei dumneavoastră de a fi primit în discutata fuziune PNL-PDL, lucru pentru care trebuie să plătiţi un pret – din păcate, pare evident că sunteţi dispus să plătiţi chiar orice preţ. Cu toată prietenia, vă transmit că e foarte probabil ca activitatea de politician să nu vi se potrivească: aici nu primeşti totul de-a gata şi depinzi întotdeauna de încrederea oamenilor. Şi, oricât vi se pare dumneavoastră de neadevărat, loialitatea şi caracterul contează”, a scris liderul PMP.

Udrea a susţinut că MRU este ca mulţi alţii, „creaţia politică a lui Traian Băsescu”, pentru că acesta din urmă l-a numit în toate funcţiile pe care le-aocupat: de la cea de ministru şi apoi de şef SIE, până la cea de prim-ministru.

„Acest lucru nu v-a împiedicat să vă deziceţi de Preşedinte începând chiar din zilele suspendării acestuia exact în urmă cu doi ani şi să îl atacaţi ori de câte ori vreun consultant v-a spus că asocierea cu Traian Băsescu nu mai este profitabilă. Nu, domnule Ungureanu, nu din cauza mea aţi plecat de lângă Preşedinte, dumneavoastră şi alţii ca dumneavoastră, ci din cauza oportunismului care vă caracterizează. Acum credeţi că, atacându-mă pe mine, aveţi o nouă şansă de a primi de la Vasile Blaga şi Crin Antonescu un rol în alegerile din această toamnă, după ce aţi ratat oportunitatea de a obţine un scor bun la europarlamentare, deşi v-aţi pus primul pe lista partidului pe care îl conduceţi. Şi chiar nu sunteţi în măsură să vorbiţi despre scorul obţinut de PMP în 25 mai cât timp dumnevoastră, după ce aţi fost văzut mult timp ca şansa Dreptei, aţi eşuat într-un lamentabil 2% în aceleaşi alegeri”, a mai precizat preşedintele PMP.

Udrea susţine că nu din cauza ei MRU nu a căzut de acord să facă fuziunea cu PMP pe vremea când ea încă era la PDL, ci pentru că a considerat că PMP-ul lui Traian Băsescu este un proiect care va poate oferi mai puţin decât structurile PDL-ului lui Vasile Blaga. De altfel, Udrea l-a acuzat pe Ungureanu că fuge în braţele celor care acum doi ani încercau să-l demită pe preşedinte „ca spre ultima posibilitate de salvare”.

„Vă asigur că eu nu împart certificate de băsism în stânga şi-n dreapta, deşi mărturisesc că m-aş bucura dacă ar fi mai mulţi cei care ar continua sa se declare băsişti şi acum când Preşedintele este la finalul celor două mandate la Cotroceni. Certificatul de băsism îl primeşte fiecare în funcţie de conştiinţa proprie şi de acţiunile pe care înţelege să le întreprindă în lumina principiilor şi valorilor pe care Traian Băsescu le-a impus în spaţiul public”, a adăugat aceasta.

În final, Elena Udrea a afirmat că vrea ca opinia publică să ştie două lucruri extrem de importante despre Mihai Răzvan Ungureanu:

1. Din cauza aroganţei de care aţi dat dovadă în 2012, PDL a pierdut guvernarea, lucru care nu s-ar fi întâmplat niciodată dacă Emil Boc rămânea premier.

2. La fel cum aş putea să spun că aceeaşi aroganţă deja caracteristică reprezintă unul dintre motivele pentru care formaţiunile din Opoziţie sunt atât de divizate – nu sunteţi dumneavoastră cel care a condiţionat de fiecare dată un proiect unionist (cu PMP sau cu PDL) de desemnarea ca şi candidat la prezidentiale?

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor