Răspândirea teoriei identităţii de gen, interzisă în universităţi. Lege adoptată de Senat

Conferinţa COSAC în Senatului României (Epoch Times România)
Ana Ion
16.06.2020

Senatul a adoptat marţi, în calitate de Cameră decizională, un proiect de lege iniţiat de doi parlamentari PMP care interzice în şcoli, în universităţi şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale, orice referire la identitatea de gen. Mai exact, legea votată astăzi interzice în şcoli “activităţile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identităţii de gen, înţeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic şi că cele două nu sunt întotdeauna aceleaşi”.

Proiectul de lege a fost iniţiat de senatorii PMP Lungu Vasile-Cristian şi Paşcan Emil-Marius, iar amendamentul referitor la identitatea de gen îi aparţine lui Vasile Cristian Lungu, absolvent al Seminarului Teologic din Zalău şi licenţiat apoi în Psihologie Specială în SUA, la Loyola University, relatează Edupedu.ro.

Concret, proiectul votat astăzi prevede că articolul 7 din Legea educaţiei se modifică, la aliniatul (1), prin adăugarea următoarelor prevederi:

  • Art. 7 – (1) În unităţile, în instituţiile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale, inclusiv în unităţile care oferă educaţie extraşcolară, sunt interzise: (…)
  • e) activităţile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identităţii de gen, înţeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic şi că cele două nu sunt întotdeauna aceleaşi.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor