Ramona Mănescu a preluat mandatul de ministru al Transporturilor de la Victor Ponta

Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor
Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor (Epoch Times România)

Ramona Mănescu a preluat, miercuri, mandatul de ministru al Transporturilor de la primul ministru Victor Ponta, care a asigurat interimatul la conducerea acestui minister din data de 12 iulie, după ce fostul ministru Relu Fenechiu a demisionat din funcţie.

Victor Ponta a subliniat că prioritatea noului ministru al Transporturilor va fi atragerea fondurilor europene şi şi-a exprimat încrederea "că Ramona Mănescu se va descurca într-unul dintre ministerele cele mai dificile ale Guvernului".

"Priorităţile le-am stabilit împreună şi luni dimineaţă, înainte de învestirea oficială şi acum şi anume desfăşurarea în cât mai bune condiţii a Programului Operaţional Sectorial de Transport. Este cea mai importantă realizare a ministerului în acest an, respectiv deblocarea programului după 2011, dar acum trebuie absorbite fondurile. Cel puţin în acest domeniu doamna ministru are şi experienţa şi pregătirea necesară şi sunt absolut convins că se va descurca foarte bine. Va merge la Bruxelles săptămâna viitoare. Împreună cu Autoritatea de Management are de cheltuit foarte mulţi bani şi pentru infrastructura rutieră şi pentru cea feroviară, acesta fiind obiectivul numărul 1", a declarat, miercuri, Victor Ponta.

Premierul Ponta a recomandat noului ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu, să îl cheme, luni, pe câştigătorul licitaţiei de privatizare a CFR Marfă şi să semneze contractul de vânzare, precizând că, dacă Gruia Stoica "nu dă banii", va fi numit un manager privat, licitaţia fiind reluată.

În cazul reluării licitaţiei, termenele vor fi mult mai extinse şi mai rezonabile decât la prima licitaţie, derulată în condiţiile şi termenele negociate cu Fondul Monetar Internaţional, a afirmat ministrul interimar al Transporturilor Victor Ponta.

Hotărârea de Guvern privind privatizarea CFR Marfă prin vânzarea a 51% din acţiuni către GFR, deţinut de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost publicată în urmă cu două săptămâni în Monitorul Oficial, termenul de finalizare a tranzacţiei fiind stabilit la 60 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a actului normativ, respectiv jumătatea lunii octombrie.

GFR a fost declarat câştigător în luna iunie în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru 51% din acţiuni.

Semnarea protocolului de predare-primire a mandatului pentru funcţia de ministru a avut loc la sediul Ministerului Transporturilor

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne