Raeţchi: Zgonea, fii bărbat! Demisionează şi de la şefia Camerei Deputaţilor, nu doar din PSD

Valeriu Zgonea este invitat de liberali să demisioneze şi din PSD şi de la conducerea Camerei Deputaţilor dacă tot este nemulţumit de faptul că şeful partidului său, Liviu Dragnea, continuă să rămână în fruntea partidului în ciuda condamnării definitive în dosarul Referendumul.
Ovidiu Raeţchi
Ovidiu Raeţchi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Dacă este într-adevăr deranjat de refuzul lui Liviu Dragnea de a pleca de la conducerea PSD după sentinţa de vineri, în ciuda condamnării sale definitive în dosarul Referendumul, Valeriu Zgonea ar trebui să îşi dea demisia atât din PSD, cât şi de la şefia Camerei Deputaţilor, a declarat sâmbătă, în cadrul unui comunicat de presă, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.

"Înţeleg că Valeriu Zgonea a afirmat că se gândeşte să demisioneze din PSD dacă şeful său, Liviu Dragnea, nu pleacă de la conducerea partidului după sentinţa de vineri. Mai întâi pe surse, apoi a recunoscut cu jumătate de gură după ce a fost luat la întrebări de jurnalişti.

Lansez o provocare pentru Valeriu Zgonea: dacă e bărbat atunci să nu se limiteze la a ne promite demisia, ci să şi treacă la fapte. Mai mult, e puţin relevant dacă va demisiona din funcţiile din PSD, ar trebui să plece şi de la şefia Camerei. Până la urmă, are această poziţie în stat pentru că este susţinut de partidul condus de Liviu Dragnea", a precizat Raeţchi.

În acelaşi timp, deputatul PNL îi solicită demisia şi lui Dragnea din fruntea PSD, argumentând că orice zi petrecută de acesta la şefia PSD este o insultă la adresa social-democraţiei şi aduce prejudicii imaginii României.

"Impresia mea este aceea că atitudinea lui Valeriu Zgonea nu are nicio legătură cu grija sa pentru democraţie, ci asistăm la o simplă luptă pentru putere în interiorul PSD. Să nu uităm că Valeriu Zgonea a fost cel care a inventat votul separat pe cererile de reţinere şi arestare de la Camera Deputaţilor, o găselniţă pe care şi domnul Tăriceanu este probabil, invidios. Indiscutabil, Liviu Dragnea trebuie să plece de urgenţă de la şefia PSD.

Orice zi pe care o petrece în continuare la conducerea partidului este o insultă la adresa electoratului social-democrat şi nu numai. Inclusiv imaginea României este afectată. Nu în ultimul rând, îi invit pe liderii social-democraţi să ia exemplu de la PNL şi să observe că liberalii care au probleme cu legea au făcut un pas în spate, chiar dacă sunt doar în faza cercetării penale", a mai precizat Raeţchi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne