Macovei: Partidele din USL, părtaşe la frauda Referendumului, să-şi ocupe locul pe lista neagră a istoriei

Cine corupe şi falsifică voinţa alegătorilor fură neruşinat şi din buzunarele românilor, a declarat Monica Macovei după condamnarea liderului PSD Liviu Dragnea în dosarul "Referendumul".
Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Condamnarea preşedintelui PSD Liviu Dragnea la doi ani de închisoare cu suspendare confirmă practic fraudarea referendumului de demitere a lui Traian Băsescu din 2012, a declarat fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei.

"Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului din 2012. Condamnarea lui Dragnea confirmă fraudarea referendumului, aşa cum şi eu, şi jurnalişti de investigaţie am susţinut încă de atunci, din 2012.

Pentru un politician, obţinerea de voturi prin furt, minţirea electoratului şi deturnarea votului oamenilor reprezintă cea mai gravă formă de fraudă. Cine corupe şi falsifică voinţa alegătorilor fură neruşinat şi din buzunarele românilor", a declarat Monica Macovei.

În opinia şefei M10, furtul de voturi ar trebui să însemne sfârşitul carierei politice pentru orice politician, iar partidele unite în USL, părtaşe la frauda electorală, să-şi ocupe locul pe lista neagră a istoriei.

"USL este părtaşă la frauda lui Dragnea, că doar n-a pus Dragnea singur morţi pe liste şi nici nu a condus singur autobuzele spre voturi multiple" a adăugat Monica Macovei.