Singur împotriva tuturor. Valeriu Zgonea ia în calcul o demisie din conducerea PSD

Singurul dintre mai marii PSD care s-a opus ca Liviu Dragnea să mai rămână în fruntea partidului, după ce a fost condamnat definitiv de Înalta Curte, a fost Valeriu Zgonea.
Valeriu Zgonea
Valeriu Zgonea (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Preşedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, a plecat vineri vizibil iritat de la şedinţa în care s-a decis ca Liviu Dragnea să rămână în continuare în fruntea partidului, în ciuda condamnării sale definitive la închisoare cu suspendare în dosarul "Referendumul".

Întrebat de un jurnalist dacă are de gând să demisioneze din funcţia de conducere pe care o deţine în partid, Valeriu Zgonea a replicat că se va gândi până luni la acest lucru, adăugând că motivul unei eventuale demisii i-l va explica lui Dragnea "personal".

În urma şedinţei, Liviu Dragnea a susţinut o scurtă declaraţie de presă în care a anunţat că PSD a decis aproape în unanimitate să îl menţină în fruntea partidului.

"Am avut o discuţie colegială, unii zic că a fost CEx, alţii că nu a fost, pe mine m-a interesat să am această discuţie cu colegii preşedinţi de organizaţii judeţene şi din Biroul Permanent Naţional pentru a asculta punctul lor de vedere generat de această sentinţă pe care eu o consider profund nedreaptă. (...)

Decizia sau părerea majorităţii aproape unanimă a fost că o retragere a mea poate să destabilizeze toate activităţile de campanie. Am decis să rămân în continuare în această funcţie", a declarat Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

În spatele liderului PSD erau încolonaţi mai marii partidului. Nu şi Valeriu Zgonea, care se pare că a fost singurul care nu a făcut front comun pentru a-l susţine pe Dragnea.

Surse din PSD, citate de Mediafax, au susţinut că Zgonea a încercat să forţeze o şedinţă a Comitetului Executiv care să convoace un congres al partidului. Liderii partidului s-au poziţionat însă de partea lui Dragnea.

După şedinţă, Zgonea şi Dragnea au avut o scurtă discuţie la finalul căreia numărul doi din PSD a plecat iritat şi a făcut declaraţia de mai sus - că se mai gândeşte până luni dacă îşi dă sau nu demisia de la conducerea partidului.

"Domnul Zgonea a avut o poziţie aparte faţă de ceilalţi. A fost doar o voce singulară. Domnul Zgonea a spus de faţă cu presa, nu cu noi, că se gândeşte până luni dacă îşi va da sau nu demisia. Domnul Zgonea a spus că e o decizie la cald pe care o luăm şi să mai aşteptăm. A spus că domnul Dragnea are o problemă personală.

Dar noi am spus că nu e problema personală a domnului Dragnea, ci a 7,4 milioane de români. Nu a cerut demisia, ci să ne mai gândim. Asta a spus domnul Zgonea. Nu înţeleg de ce să convocăm congresul acum. Îl sprijinim total pe domnul Dragnea", a declarat Gabriela Firea la RTV.