Raeţchi către Liviu Dragnea: "Sunteţi de acord să se folosească în scop electoral categoriile defavorizate din Sectorul 5, aşa cum Iliescu folosea minerii?"

Agresat în timpul unei vizite în sectorul 5, Ovidiu Raeţchi îi semnalează lui Liviu Dragnea că incidentul a fost orchestrat de membri ai PSD şi îi cere acestuia o opinie oficială.
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi. (Epoch Times)

Huiduit şi înjurat în Ferentari de un grup de persoane despre care susţine că au fost asmuţite de PSD, deputatul Ovidiu Raeţchi, candidat la primăria Sector 5, i-a adresat o scrisoare lui Liviu Dragnea, pentru a-l întreba dacă este de acord cu folosirea în scop electoral a categoriilor defavorizate, aşa cum Iliescu folosea minerii.

Raeţchi a afirmat, de asemenea, că a pregătit o plângere la poliţie în acest sens, pentru a obţine înregistrarea integrală a agresiunii, care se află în posesia liderilor PSD Sector 5 şi a consilierilor de imagine ai acestora.

Redăm scrisoarea trimisă de Ovidiu Raeţchi preşedintelui PSD.

"Domnule preşedinte Dragnea,

Ca promotor notoriu al toleranţei (trimitere la legea defăimării, pe care Dragnea a incercat, fără succes să o prezinte drept o lege a toleranţei n.r.), sunt convins că aţi luat la cunoştiinţă cele mai recente trăsnăi ale organizaţiei PSD Sector 5. Pentru orice eventualitate, vă relatez evenimentul de sâmbătă la care fac referire: în cursul unei plimbări împreună cu echipa Asociaţiei “Bucureştiul meu drag” – ingineri, arhitecţi, pasionaţi de fotografie – am fost aşteptaţi şi asaltaţi de câteva zeci de locuitori din Ferentari care ne-au huiduit, scuipat şi înjurat. Acţiunea a fost atent coordonată, supravegheată şi filmată de către domnul Mario Rafael Ilie, Andrei Mustăţea, preşedintele TSD Sector 5, respectiv Gheorghe Râşniceanu, vicepreşedinte PSD Sector 5.

Pentru că nu aţi avut niciun punct de vedere pe această temă până în acest moment, aş vrea să vă întreb dacă PSD îşi va menţine acest stil de campanie “toleranţă” folosit şi la începutul anilor 1990 , în general, sau dacă aveţi impresia că astfel de tactici de intimidare pot fi folosite doar la nivelul Sectorului 5, pe care îl consideraţi un teritoriu obscur şi întunecat? Consider că este regretabil ca PSD să se folosească de categoriile vulnerabile din sector şi să le manipuleze în scop electoral, chiar dacă este îngrijorat de perspectiva pierderii alegerilor aici.

Sunteţi de acord să se folosească în scop electoral categoriile defavorizate din Sectorul 5 aşa cum Ion Iliescu folosea minerii la începutul anilor 1990?

Sunteţi mulţumit de faptul că, în urma acţiunii înscenate de liderii dvs. de la Sector 5, familiile noastre au ajuns să fie ameninţate explicit în mediul on-line?

Aşa promovaţi dvs. toleranţa?" i se adresează Raeţchi lui Dragnea.

Reamintim că sâmbătă, Raeţchi a efectuat o vizită în sectorul 5, împreună cu un grup de arhitecţi şi de fotografi de la „Asociaţia Bucureştiul meu drag“. Ajuns în Ferentari, Raeţchi a avut parte de "un comitet de întâmpinare", respectiv un grup de protestatari deosebit de vocali, care i-au strigat: "Ne faceţi ţigani!“,"Rasiştilor!", "Vagabondule", "La puşcărie cu PNL-ul vostru".

O înregistrare postată ulterior pe youtube arată că, atât de spontan a fost protestul încât, spre final, se aude: "A ieşit bine, mă?", dovedind că "protestul spontan" a fost dirijat de Ilie Rafael, mâna dreaptă a lui Cristian Rizea, cel care va candida la Primăria Sectorului 5 din partea PSD.

Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne