Nefuncţionalul sistem de vot din Camera Deputaţilor, făcut de o firmă din imperiul Ghiţă

Sistemul de vot la care deputaţii au renunţat temporar, după ce Liviu Dragnea a reclamat erori la votare, a fost făcut de o firmă din imperiul controlat de deputatul Sebastian Ghiţă.
Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Sistemul de vot electronic de la Camera Deputaţilor, a cărui funcţionare a fost contestată de însuşi Liviu Dragnea, a fost făcut de o firmă din imperiul controlat de Sebastian Ghiţă, relatează bn24.ro

Reamintim că miercuri, 24 februrarie, deputaţii au decis să renunţe temporar la sistemul de vot electronic, după ce ancheta cerută de Liviu Dragnea în urma respingerii celebrei legi a defăimării a dovedit că sistemul este nefuncţional. Pe lângă faptul că deputaţii pot folosi sistemul pentru a se înregistra ca fiind prezenţi deşi chiulesc de la vot, un control făcut marţi în sala de plen goală a arătat că, deşi nu era nimeni în sală, sistemul afişa persoane prezente, arată sursa citată.

Sistemul electronic de vot al deputaţilor, la care s-a renunţat temporar după problemele constatate, a costat 2 milioane de lei şi a fost realizat de firma Avitech Co., societate ce face parte din reţeaua de firme patronată prin interpuşi de către fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă.

Potrivit Cotidianul.ro, „Avitech Co este deţinută de trei firme offshore din Cipru, din Nicosia, AVITECH OVERSEAS Co LTD, EAGLELINK CORPORATION LIMITED şi ZONIX INVESTMENTS LIMITED. Administrator este un oarecare Roescu Anton Gabriel. Dar, potrivit paginii de prezentare a Avitech, “President” este Silvio Vitenstein, fondatorul în 2002 a XOR IT Systems, firmă care în 2012 îşi adjudeca licitaţia organizată de Autoritatea Electorală Permanentă pentru softul care trebuia să detecteze posibilele nereguli de la referendumul pentru demiterea preşedintelui. Iar iţele XOR IT Systems duc spre Sebastian Ghiţă”, arată sursa citată.

Într-un drept la replică trimis bn24.ro, Camera Deputaţilor susţine că sistemul de vot electronic, achiziţionat în urma unei licitaţii organizate în iunie 2015, este perfect funcţional, deşi miercuri deputaţii au renunţat la el.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne