Dragnea, nemulţumit de Prună. "Nu văd de ce ministrul Justiţiei este preocupat de pragul electoral"

Opinia ministrului Justiţiei, Raluca Prună, cu privire la reducerea pragului electoral nu a fost deloc pe placul lui Liviu Dragnea, şeful celui mai mare partid din România - PSD.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

După ce a exprimat în mod direct o realitate tristă a zilelor noastre - faptul că, având în vedere actualul prag electoral, "este matematic imposibil pentru orice fel de partid mic să acceadă în viaţa politică", ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a stârnit criticile şefului PSD Liviu Dragnea care a atras atenţia că astfel de discuţii nu intră în competenţele sale.

"Nu am înţeles ce competenţă are doamna Prună pe subiectul asta. Eu stiu că prim-ministrul a spus că Guvernul pe care îl conduce nu se va implica în legislaţia electorală, a spus-o foarte clar şi foarte ferm. Nu văd de ce ministrul Justiţiei este preocupat de pragul electoral, nu intră în competenţele Ministerului Justiţiei. Dacă şi-a dat părerea ca persoană fizică este altceva, nu am de ce să comentez", a declarat Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

Cu câteva zile în urmă, Raluca Prună, prezentă la o dezbatere publică, declara cu subiect şi predicat că "pragul electoral trebuie scăzut".

"Nu este serioasă adoptarea unei legislaţii privind partidele mici dacă în realitate acestea nu au acces în viaţa politică. Sunt de acord, şi ca ministru şi ca cetăţean, că, aşa cum stau lucrurile acum, este matematic imposibil pentru orice fel de partid mic sau coaliţie, s-a vorbit aici de coaliţii, să acceadă în viaţa politică, cel puţin în alegerile locale", a declarat ministrul Justiţiei, potrivit Digi24.ro.