Raed Arafat îşi propune o integrare reală a sistemului de urgenţă

Raed Arafat
Raed Arafat (Lavinia Savu / Epoch Times)
Loredana Diacu
30.01.2014

Raed Arafat, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii a fost investit joi în funcţia de şef al Departamentului pentru situaţii de urgenţă creat în cadrul Ministerului pentru Afaceri Interne. Mutarea nu înseamnă însă că fondatorul SMURD-ului "a rupt relaţiile" cu Ministerul Sănătăţii. nfiinţarea noului departament va reprezenta o oportunitare de a realiza o integrare reală a sistemului de urgenţă.

"Prin faptul că am plecat de la Ministerul Sănătăţii nu înseamnă că am rupt relaţiile cu ministerul [sănătăţii n.r.]. (...) Vreau să spun faptul că va fi coordonarea operativă inclusiv a părţii medicale de urgenţă, şi anume servicii de ambulanţă, UPU, prin acest departament, în cooperare cu MS, va permite într-adevăr să avem o integrare reală a sistemului de urgenţă. (...) Responsabilitatea este imensă, îmi dau seama de acest lucru, dar oportunitatea este şi mai mare şi cred că împreună cu colegii cu care o să colaborez, şi care sunt colegi profesionişti, o să ajungem să mai facem câţiva paşi înainte în crearea unui model, consecvent, care să trăiască şi să fie în folosul populaţiei" a declarat joi Raed Arafat, citat de Agerpres.

Odată cu numirea în funcţie, Arafat va coordona tot ce înseamnă servicii de urgenţă — ambulanţă, UPU, SMURD, IGSU— şi va coopera, de asemenea, cu Inspectoratul General pentru Aviaţie din cadrul MAI, precum şi cu celelalte structuri din cadrul MAI şi din Ministerul Sănătăţii.

Raed Arafat a precizat că numirea în funcţie reprezintă pentru el o nouă provocare şi o oportunitate pentru ca sistemul de urgenţă, ca întreg, să fie mai eficient, prin integrarea structurilor care asigură intervenţia şi rezolvarea problemelor de urgenţă.

Numirea lui Arafat în fruntea departamentului înfiinţat printr-o Ordonanţă de Urgenţă aprobată miercuri de Guvern are loc la o săptămână după răsunătorul eşec înregistrat de autorităţi în căutarea supravieţuitorilor accidentul aviatic din Apuseni. Ca urmare a lipsei de coordonare a instituţiilor - ROMATSA, IGSU, aflată în subordinea MAI, MApN - aeronava nu a putut fi localizată iar căutarea supravieţuitorilor a durat timp de şase ore.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor