Raed Arafat va fi numit şef al Departamentului pentru Intervenţii, înfiinţat astăzi

Raed Arafat (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Flori Mladin
29.01.2014

După o săptămână de la tragicul accident aviatic care s-a produs în Munţii Apuseni şi a stârnit atâtea nemulţumiri şi dezbateri, Guvernul face miercuri o reorganizare a instituţiilor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă. În opinia premierului Victor Ponta, la Ministerul de Interne, unde se crea şi până acum Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă, va funcţiona un Departament pentru Intervenţii.

Dacă până acum conducerea Comandamentului îi revenea ministrului de Interne, de astăzi situaţia se schimbă, şeful Departamentului fiind un secretar de stat. Raed Arafat, actualul secretar de stat de la Ministerul Sănătăţii, va fi numit în această nouă funcţie.

"Vom construi Departamentul pentru Interveţii la situaţii de urgenţă care să aibă în coordonare ISU, Inspectoratul de Aviaţie, dar şi coordonarea efectivă aceea ce înseamnă ambulanţă, UPU. Departamentul va fi sub conducerea unui secretar de stat şi astăzi cel mai potrivit e domnul Arafat pe care îl voi numi în funcţie", a declarat Ponta.

O aeronavă care efectua luni după-amiază un zbor de la Bucureşti la Oradea, având la bord un echipaj medical, printre care şi purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, dr. Valentin Calu, a aterizat forţat în Munţii Apuseni, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba.

Avionul a plecat de pe Aeroportul Băneasa şi transporta organe pentru transplant. Aeronava trebuia să ajungă la Oradea, în judeţul Bihor şi era pilotată de Adrian Iovan, în avion aflându-se şapte persoane: 2 piloţi, 4 medici şi o studentă. După 6 ore de la aterizare, avionul a fost găsit de localnici. Pilotul Adrian Iovan şi Aura Ion au a decedat până la sosirea salvatorilor, celelalte persoane fiind duse la spital pentru a primi îngrijirile necesare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor