R.Moldova: Singura bancă controlată de stat a înregistrat pierderi record în 2012 (revista presei)

'Pierderi-record la Banca de Economii', titrează miercuri Adevărul, menţionând că singura instituţie financiară controlată de stat a raportat pentru anul trecut pierderi de 313 milioane de lei (aproximativ 20 de milioane de euro), un record absolut în istoria băncii.
(DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
30.01.2013

'Pierderi-record la Banca de Economii', titrează miercuri Adevărul, menţionând că singura instituţie financiară controlată de stat a raportat pentru anul trecut pierderi de 313 milioane de lei (aproximativ 20 de milioane de euro), un record absolut în istoria băncii.

Specialiştii susţin că o astfel de evoluţie este rezultatul politicii de creditare păguboasă duse de fosta administraţie a Băncii de Economii. În acelaşi timp, experţii precizează că o parte din vină revine şi acţionarului majoritar, adică guvernului, care nu a luat măsuri la timp pentru a redresa situaţia.

Alegeri cu scandal pentru conducerea Federaţiei de Fotbal, mai scrie Adevărul. Lupta pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal (FMF) se înteţeşte, cu cinci zile înaintea alegerilor. Cei doi adversari sunt actualul şef al FMF Pavel Cebanu, care se află la cea de-a cincea candidatură, şi vicepreşedintele federaţiei Radu Rebeja. În timp ce Pavel Cebanu este susţinut de majoritatea membrilor federaţiei pentru cel de-al cincilea mandat, vicepreşedintele FMF Radu Rebeja se plânge că alegerile de duminică ar fi aranjate.

Timpul scrie despre 'ucrainizarea agroalimentară', avertizând că mărfurile ucrainene ameninţă producătorii autohtoni. 'Odată ce pe rafturile magazinelor sau în pieţele agroalimentare ponderea produselor ucrainene este mai mare decât a celor fabricate în Republica Moldova, fie că vorbim despre făină, conserve, fie de lactate sau produse de cofetărie, producătorii autohtoni sunt nevoiţi să ţină piept unei competiţii foarte dure', potrivit ziarului.

Municipiul Chişinău, campion la consumul de energie, scrie Economistul. Intensitatea consumului final de energie este mai mare decât cea înregistrată în România, Turcia sau Macedonia, se arată într-un studiu realizat de IDIS 'Viitorul'. Primăria Chişinău îşi propune reducerea consumului de energie cu 20%, până în 2020.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor