R.Moldova: Investiţii în valoare 200 de mil. de lei prin programul PARE 1+1

Aproximativ 200 milioane de lei au fost investiţi prin Programul de atragere a remitenţelor în economie „PARE 1+1” în 313 afaceri ale migranţilor moldoveni întorşi acasă. Acestea sunt datele din raportul prezentat astăzi de Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) în cadrul conferinţei „Împreună creăm viitorul acasă!”.
(photos.com)
Ana Chitoroagă
01.02.2014

Aproximativ 200 milioane de lei au fost investiţi prin Programul de atragere a remitenţelor în economie „PARE 1+1” în 313 afaceri ale migranţilor moldoveni întorşi acasă. Acestea sunt datele din raportul prezentat vineri de Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) în cadrul conferinţei „Împreună creăm viitorul acasă!”.

„Experienţa de trei ani în implementarea programului, demonstrează crearea unei promoţii de antreprenori cu noi aptitudini şi capacităţi antreprenoriale, care constituie un vector esenţial al creşterii economice. ODIMM va continua monitorizarea proiectelor PARE şi pentru viitor, asigurând, în aşa fel, continuitatea asistenţei consultative pentru antreprenori”, a spus ministrul Economiei.

Conform datelor raportului, prezentat de Iulia Iabanji, directorul ODIMM, de la lansarea Programului PARE 1+1 în 2010 până în prezent, echipa ODIMM a oferit consultanţă pentru 8000 migranţi şi rude de gradul întâi ale acestora. În cadrul Programului au fost organizate 33 cursuri de instruire antreprenorială, la care au participat cca 600 lucrători migranţi şi/sau rude de gradul I.

"Cetăţenii noştri necesită istorii de succes, mici sau mari, care demonstrează posibilitatea schimbărilor spre bine", a spus ministrul, indicând posibilitatea unor astfel de proiecte de a reduce migraţia de muncă şi revenirea moldovenilor în ţară, unde aceştia trebuie să aibă un loc de muncă cu un salariu decent.

În această perioadă ODIMM a încheiat cumulativ 313 contracte de finanţare nerambursabilă cu antreprenori din toate raioanele ţării. Acestea vizează investiţii în valoare totală de peste 193,6 milioane de lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor