Rosselhoznadzor a oprit la frontiera rusă un lot de carne din Moldova "de origine necunoscută"

(PHILIPPE HUGUEN / AFP / Getty Images)

Inspectorii Rosselhoznadzorului au oprit la punctul de trecere auto "Troebortnoe", din regiunea Breansk, un lot de 25 kg de limbi de porc congelate şi 35 kg de carne de vită dezosată, de origine necunoscută.

Potrivit autorităţilor sanitare, aceste încărcături erau transportate de către cetăţeni moldoveni în portbagajele automobilelor lor, nefiind însoţite de documentele corespunzătoare şi de certificatele de permisiune emise de Rosselhoznadzor, fără semne că ar fi fost supuse expertizei veterinar-sanitare, fără marcaj şi cu nerespectarea condiţiilor de transport.

Din cauza acestor iregularităţi, produsele au fost transportate pe teritoriul adiacent, iar proprietarii au fost traşi la răspundere administrativă.

Rosselhoznadzor a menţionat că în ultimul timp a crescut numărul cazurilor de introducere ilegală în Rusia a produselor de origine animală.

De la începutul anului doar inspectorii autorităţii din regiunile Breansk şi Smolensk au interzis intrarea pe teritoriul Federaţiei Ruse a peste 10 tone de produse de origine animală nesigure, precizează Infotag.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe