Putin a neglijat solicitarea lui Medvedev privind accelerarea privatizărilor (revista presei)

Dispoziţia dată de preşedintele rus Dmitri Medvedev guvernului privind accelerarea privatizărilor a fost aproape uitată de premierul Vladimir Putin, semnalează Vedomosti în ediţia de miercuri.
Liderii de la Kremlin, preşedintele rus Vladimir Putin şi primul-ministru Dimitri Medvedev (MIKHAIL KLIMENTYEV/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
04.04.2012

Dispoziţia dată de preşedintele rus Dmitri Medvedev guvernului privind accelerarea privatizărilor a fost aproape uitată de premierul Vladimir Putin, semnalează Vedomosti în ediţia de miercuri. De privatizări va fi nevoit să se ocupe Medvedev, care va fi numit şef al executivului după învestirea lui Putin la preşedinţie, consideră publicaţia.

Vladimir Putin trebuia să desfăşoare o şedinţă consacrată privatizării. Ministerul Economiei şi Dezvoltării a trimis guvernului, pentru pregătirea şedinţei, o listă cu divergenţele vizând cele mai mari întreprinderi din complexul energetic - Rosneft, Transneft, Zarubejneft şi Rusghidro. Dar reuniunea, fixată iniţial pentru 3 aprilie, a fost anulată şi nici nu va mai avea loc până la 7 mai, dată la care va fi învestit Vladimir Putin, care, spre deosebire de Medvedev, are anumite rezerve faţă de privatizări şi nu vrea să adopte nicio decizie. Iar când va deveni preşedinte, el va avea posibilitatea să ceară guvernului chiar să renunţe la acest program, invocând, de exemplu, o conjunctură nefavorabilă.

Comitetul rus de anchetă a primit aprobarea de a percheziţiona şi confisca documente din două bănci din Transnistria - Banca Centrală şi Banca de Investiţii, relatează Kommersant. Aceste vor fi verificate în cadrul investigaţiei cazului de fraudă în care este implicată familia fostului lider separatist al autoproclamatei republici nistrene, Igor Smirnov. Este vorba de delapidarea sumei de 160 de milioane de ruble (peste 4 milioane de euro) din ajutorul umanitar acordat de Rusia Transnistriei. De asemenea, va fi supus unui control şi contul personal al lui Smirnov, în care a fost identificată suma de 800.000 de dolari - economii a căror provenienţă trezeşte suspiciuni. Noul lider, Evgheni Şevciuk, aflat în vizită la Moscova, le-a promis sprijin anchetatorilor ruşi.

Nezavisimaia Gazeta redă evoluţiile unui caz de spionaj dintre Moscova şi Kiev. Scandalul apărut în perioada preşedinţiei lui Viktor Iuşcenko are acum continuitate. Un tribunal din Sevastopol îl judecă pe cetăţeanul rus Artur Stepanianţ, reţinut de Serviciul ucrainean de securitate (SBU) la începutul anului 2010, sub acuzaţia de spionaj. Anturajul lui Viktor Ianukovici, aflat la acea dată în opoziţie, a criticat puterea pentru acţiuni neprietenoase faţă de Rusia. Ajungând la putere, echipa lui Ianukovici a luat-o pe urmele celei portocalii, a lui Iuşcenko, semnalează publicaţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor