Călătoriile din Japonia au fost perturbate de vânturile puternice

Cel puţin o persoană a fost ucisă într-o furtună care a cuprins Japonia marţi, potrivit rapoartelor locale.
Două camioane înclinate într-o parte pe podul din oraşul Toyama, situat în vestul Japoniei, ca urmare a vânturilor puternice provocate de furtuna gen taifun care a afectat ţara - 3 aprilie 2012. (JIJI PRESS / AFP / Getty Images)
Jack Phillips
04.04.2012

Cel puţin o persoană a fost ucisă într-o furtună care a cuprins Japonia marţi, potrivit rapoartelor locale.

Victima este un bărbat în vârstă ce a fost zdrobit în propria casă după ce o debara a căzut peste el, a raportat agenţia de ştiri Kyodo.

Vânturile puternice au perturbat deplasarea trenurilor în ţară şi au determinat mai multe sute de avioane să îşi anuleze zborurile, conform relatărilor.

Rafale de vânt de aproape 153 de km pe oră au fost înregistrate în mai multe zone din vestul Japoniei, AFP.

"Este ca nucleul unui taifun, dar care stă în aceeaşi zonă pentru o lungă perioadă de timp, spre deosebire de un taifun care, de obicei, se mişcă destul de repede", a declarat un purtător de cuvânt al agenţiei meteorologice din Japonia pentru AFP, adăugând că aceasta este o situaţie rară.

"Vânturi puternice sunt de aşteptat pe mare (în nord), în Marea Japoniei. Vă rugăm să fiţi extrem de precauţi la vânturile violente şi la valurile mari", a adăugat purtătorul de cuvânt.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor