Prună: Pe termen lung, DNA şi DIICOT s-ar putea uni într-un Parchet Antimafia

Este de presupus că într-un termen oarecare - poate de 10 ani, funcţie de cum evoluează societatea civilă, DNA şi DIICOT vor fuziona, devenind un fel de Parchet Antimafia, a declarat Prună.
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Reorganizarea DIICOT pe modelul DNA a fost făcută şi în ideea că, pe termen lung, cele două structuri ar putea fi reunite într-una singură, a explicat miercuri ministrul Justiţiei, Raluca Prună, la Adevărul live.

"Am făcut din DIICOT, instituţional vorbind, exact ceea ce este şi DNA-ul. Şi am făcut asta în considerarea unei viziuni mai largi, întrucât, nu ştiu, este de presupus că în 10 ani, nu ştiu, într-un orizont de timp, pe termen lung de fapt, aceste structuri specializate probabil că vor fi reunite într-una singură. Rămâne de văzut cum evoluează societatea românească. (...) Un tip de Parchet Antimafia, care se ocupă şi de corupţie şi de crimă organizată, dar repet, este un orizont pe un termen foarte lung", a declarat Raluca Prună, preluată de Agerpres, la Adevărul live.

Reamintim că la mijlocul lunii noiembrie a.c., Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care reglementează activitatea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, ordonanţă care, potrivi Ralucăi Prună, "optimizează managementul, structura şi organizarea DIICOT."

La scurtă vreme după discursul ministrului Justiţiei, procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu şi-a exprimat nemulţumirea faţă de ordonanţa adoptată de Guvern. Astfel, Horodniceanu a precizat că actul normativ nu cuprinde toate instrumentele necesare bunei funcţionări a DIICOT. De asemenea, procurorul a mai precizat că scoaterea dosarelor fiscale de sub competenţa serviciului nu reprezintă dorinţa Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne