Propunerea lui Ponta pentru MAE - Mihnea Motoc, ambasadorul României pe lângă UE

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a anunţat marţi, în şedinţa de Guvern, că propune ca Mihnea Motoc să preia conducerea Ministerului de Externe după ce, cu puţin timp în urmă, Teodor Meleşcanu şi-a anunţat demisia din fruntea ministerului. Propunerea va fi înaintată în cursul zilei preşedintelui Traian Băsescu.

"M-am sfătuit şi cu domnul Meleşcanu şi îl voi propune pe domnul ambasador Mihnea Motoc, care să fie noul ministru de Externe. Cred că e un mesaj foarte bun apropos şi de importanţa pe care o dăm relaţiilor noastre pe plan european", a declarat Victor Ponta, citat de Mediafax.

Mihnea Motoc ocupă în prezent funcţia de Ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, Reprezentant Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană. Anterior, oficialul a îndeplinit aceeaşi funcţie pe lângă ONU, timp de cinci ani.

Teodor Meleşcanu a anunţat cu puţin timp în urmă că se retrage de la conducerea MAE ca urmare a proastei organizări a alegerilor din Diaspora - unde cozile interminabile de mii de români, mulţi dintre care nu au mai apucat să voteze, alături de intervenţia forţelor de ordine cu gaze lacrimogene în Torino şi Paris, au adus ţării noastre o tristă notorietate pe plan internaţional.