UPDATE: "Ole, ole, Mickey Mouse nu mai e!" - românii cer demisia lui Ponta (Video)

Protest Piaţa Universităţii. Oamenii scandează 'Ne-aţi luat totul, nu ne luaţi şi votul'.
Protest Piaţa Universităţii. Oamenii scandează 'Ne-aţi luat totul, nu ne luaţi şi votul'. (Facebook.com)
Se încarcă player-ul...

UPDATE ora 24. 26 - În Piaţa Universităţii se scandează: "Jos Comuniştii, Jos Comunismul!"şi "Ponta, demisia!".

UPDATE ora 11.55: Se strigă "Antena 3, nişte derbedei", "Demisia, demisia", "Uniţi salvăm toată România".

UPDATE ora 11.37: Klaus Iohannis a ajuns în Piaţa Universităţii pentru a se bucura alături de oameni de victoria în alegeri.

UPDATE ora 11.30: Piaţa Universităţii s-a umplut de valurile de protestatari. Se cântă imnul naţional.

"Suntem la Universitate, din ce în ce mai mulţi, atât de mulţi încât nu ne putem număra şi e bine, fiindcă astăzi observatorii s-au luptat cu fraudele, pentru că au rezistat la greu, pentru că românii de pretutindeni au stat la coadă pentru democraţie, şi-au cerut dreptul de a vota şi l-au obţinut!", scriu organizatorii protestelor pe pagina de Facebook, Uniţi Salvăm.

UPDATE ora 11.23: Protestele cuprind ţara. În jur de două sute de persoane au ieşit în stradă la Contanţa, nemulţumiţi că românii din diaspora nu au putut vota. Oamenii scandează "Mazare şi Nicuşor, în acelaşi dormitor".

Constănţenii protestează împotriva faptului că românii din diaspora nu au putut vota şi scandează

La Iaşi, numărul celor ieşiţi în stradă se ridică la aproape o mie, mai relatează sursa citată.

UPDATE ora 22.45 - În Capitală, în jur de 20.000. de mii de manifestanţii au plecat de la Guvern înspre Universitate, via Piaţa Romană. Bulevardul între Piaţa Romană şi Universitate e blocat.

La Cluj se scandează Nu puteţi voi fura cât putem noi vota!”. Protestatarii poartă un banner uriaş cu mesajul "Jos Ponta, Jos Comunismul!"

UPDATE ora 22. 42 - Numeroase dube cu jandarmi se îndreaptă spre Bucureşti, arată o filmare difuzată de Naşul TV.

Aproximativ 500 de persoane, majoritatea tineri, protesteaza şi în Timişoara, în faţa Operei Romane, nemulţumite de modul în care au fost organizate alegerile în diaspora, transmite Mediafax. Oamenii flutură steaguri tricolore şi drapelul fostei regiuni Banat, precum şi pancarte cu mesaje precum "Victor Ponta, ghinion, ţara s-a trezit din somn", "Suntem mandri de romanii noştri" si "Suntem mandri de voi".

"Cine nu sare, cine nu sare, ori e cu Ponta, ori e prost de moare", se strigă la Timişoara.

Şi la Iaşi românii au ieşit în stradă. Aproximativ 150 de persoane scandează ”Lăsaţi-i sa voteze” si ”Demisia”, informează PRO TV.

UPDATE ora 22.10 - Protestatarii au ajuns la Guvern unde strigă "Jos Guvernul" şi "DNA vine sa te ia!"

UPDATE ora 22.09 - Coloana de manifestanţi de pe Kiseleff se îndreaptă către Guvern.

UPDATE ora 22. 00 - Numărul protetatarilor din Bucureşti pare să treacă de opt mii. Un manifestant nemulţumit a tras de gardurile metalice puse de jandarmi dar a fost calmat rapid de oamenii din mulţime, care nu vor să le dea forţelor de ordine motive să intervină.

UPDATE 21. 49- "Unitate, Ponta cade!"se strigă în Bucureşti.

UPDATE 21. 41- "Solidaritate!","Jandarmeria, apără hoţia!", "PSD, ciuma roşie!", "Jos Ponta!",se scandează pe Kiseleff, în Bucureşti.

Protestele continuă şi în Timişoara şi Cluj.

***

UPDATE ora 21. 28 - În Bucureşti, peste 6000 de oameni se îndreapta spre sediul PSD de pe Kiseleff. Se strigă "PSD, ciuma roşie!", "Demisia!", "Ole, ole, Mickey Mouse nu mai e."

"Fă, Daciana, Fă, Firea, Diaspora vă salută", scrie pe un banner al protestatarilor, făcând trimitere la apelativul cu care i s-a adresat cândva Ponta ministrului Doina Pană.

Impresionante forţe de ordine au blocat cu garduri metalice accesul protestatarilor spre PSD în Piaţa Regelui, la jumătatea distanţei dintre Piaţa Victoriei şi Arcul de Triumf.

***

UPDATE ora 20. 41 - Ce aproximativ 3000 de protestatari din Bucureşti au ajuns la Piaţa Romană. Se scandează "Hoţii, ne-aţi luat tot, dar nu dreptul la vot", "Ghinion, ţara s-a trezit din somn", "România, trezeşte-te!"

Pe bannerele purtate de cetăţeni se pot citi mesaje precum"Prelungiţi votul" şi"Stop fraudării!"

Circulaţia s-a blocat la Piaţa Romană.

***

UPDATE ora 20.29 - Oamenii au ieşit în stradă şi la Timişoara şi Cluj, fluturând tricolorul, informează Gândul live.

UPDATE ora 20.10: Cei peste 1000 de protestatari strânşi în faţa Teatrului Naţional au pornit în marş spre Guvern. Coloana se apropie de Piaţa Romană.

Centrul Capitalei răsună de scandări de solidaritate cu diaspora: "Vor să voteze! Lăsaţi-i să voteze!","România nu uita, Diaspora e a ta!", "Uniţi salvăm toată România", "Jos Comunismul!" şi, bineînteles, "Prelungiţi votul!"

***

În jur de 500 de persoane au ieşit în Piaţa Universităţii în semn de solidaritate cu românii din diaspora, obligaţi de autorităţi să stea la cozi nesfârşite în faţa ambasadelor şi consulatelor pentru a-şi exercita dreptul la vot. Protestul a fost organizat de Uniţi Salvăm, sub sloganul "Democraţie, te strigăm în stradă."

De la Universitate, protestatarii vor pleca spre Ministerul Afacerilor Externe (MAE), instituţie pe care cetăţenii o ţin responsabilă pentru orele lungi de aşteptare de care au parte români din diaspora pentru a vota. Reamintim că MAE a refuzat să suplimenteze numărul secţiilor de vot sau să prelungească programul de votare, în pofida cozilor uriaşe ce au marcat turul I de scrutin şi a cozilor şi mai mari de la turul doi.

Sute de protestatari strânşi în faţa Teatrului Naţional au cântat imnul şi scandează "Hai să fim eroi în turul doi", "Ţara s-a trezit din somn, ghinion, ghinion","Nu mai vrem hoţie, vrem democraţie", "Meleşcanu, eşti ca Corlăţean", "Ieşiţi din casa, dacă va pasă".

Redăm mesajul adresat de Uniţi Salvăm românilor:

"Se împlinesc numaidecât 25 de ani de la revoluţie. Catifeaua de-atunci a mucegăit, prin găuri vi se văd toate slăbiciunile, vă cad toate măştile, sunteţi doar cartoane. MAE consideră de cuviinţă să aniverseze revoluţia împiedicând românii din diasporă să voteze. S-a petrecut şi o demitere de formă, nu de fond. Ştim foarte bine ce aveţi de gând să faceţi, dar de data asta suntem aici. După 2 săptămâni de presiuni, de proteste, de semnale de alarmă trase.

A venit momentul să-l tragem pe ultimul. Ne-aţi luat atât de multe în anii care s-au scurs de-atunci, încât uneori dreptul de a vota e tot ce mai avem. Ieşim în stradă pentru el. Ieşim în stradă pentru că ne-am săturat să fim un popor de victime. Nu aveţi voi căluşuri câte guri avem noi. Avem o armă mai puternică decât voi toţi la un loc: democraţia.

Revolta ne scoate în stradă. Vrem vot electronic, vrem eliminarea barierelor în calea participării. Ne vedem în Piaţa Universităţii, locul în care românii s-au scufundat în întuneric şi nu s-au mai întors pentru ca noi să putem vota azi. Pentru noi, cei liberi.", scrie Uniţi Salvăm, pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/events/376896079138653/

Ştire în curs de actualizare

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne