Proprietăţile de lux scoase în acest an la vânzare în Capitală ajung şi la 8,5 mil. euro

Proprietăţile de lux scoase la vânzare în acest an în Capitală ajung şi la 8,5 milioane euro, în mare parte acestea fiind vile istorice, printre zone numărându-se Piaţa Romană, Universitate, Dacia sau Dorobanţi, potrivit informaţiilor furnizate Agenţiei NewsIn de imobiliare.ro

Printre cele mai scumpe imobile scoase la vânzare în acest an se numără, spre exemplu, o vilă situată în zona Piaţa Romană, construită înainte de 1990, preţul cerut fiind de 8,5 milioane euro. Imobilul, compus din demipensiune, parter, 2 etaje şi mansardă, are o suprafaţă utilă de 2.000 mp şi dispune de un teren de 2.566 mp.

Pentru o altă proprietate, construită în anul 1900, de data aceasta în zona Universitate, a cărei suprafaţă utilă este de 1.550 mp, se cere 7 milioane de euro. Preţul include şi un teren de 1.250 mp, vila fiind compusă din demipensiune, parter, un etaj şi masardă. Vila, care s-a aflat doar în circuitul diplomatic până în prezent, poate fi, de asemenea, închiriată.

De asemenea, în zona Dacia, se cere 6,5 milioane de euro pentru o vilă, al cărei an de construcţie este 1938. Vila, situată în zona centrală a Bucureştiului lângă parcul Icoanei, are 1.000 mp suprafaţă utilă (+843 mp teren) şi dispune de 20 de camere, o bucătărie, 6 băi şi 4 balcoane.

O altă vilă, construită în 1936, cu 15 camere în stil vechi este de vânzare în zona Piaţa Romană - Victoriei, cerându-se 6,5 milioane euro. Suprafaţa utilă este de 900 mp, la care se adaugă un teren de 750 mp. Vila, care se pretează, potrivit anunţului, atât pentru un sediu de ambasadă, precum şi pentru un restaurant sau cazino, poate fi şi închiriată. Dispune de 15 camere, o bucătărie, 5 băi şi patru balcoane.

Tot în zona Romană, o altă casă (din 1928), cu o suprafaţă utilă de 1.700 mp şi un teren de 2.400 mp se vinde cu 6 milioane euro. Imobilul construit în perioada interbelică, cu o arhitectură specifică perioadei respective, este compus din subsol, demisol, parter, etaj şi masardă, însumând în total 23 de camere, pivniţă, 2 balcoane şi o terasă.

O vilă în stil bizantin, amplasată în sectorul 2, zona Dacia, este scoasă la vânzare pentru 5,5 milioane euro. Cu o suprafaţă utilă de 1.800 mp şi un teren de 1.532 mp, proprietatea construită în 1920 este complet restaurată. Imobilul poate fi şi închiriat contra sumei de 25.000 euro(lună (+TVA). Vila are 20 de camere, 1 bucătărie şi 10 băi.

Amplasată în zona Dorobanţi, o vilă de 5,5 milioane de euro îşi aşteaptă proprietarul. Cu o suprafaţă de 850 mp şi un teren de 460 mp, locuinţa construită în 2002, are 8 camere, o bucătărie, 6 băi, 2 balcoane şi o terasă, fiind compusă din demipensiune, parter, două etaje şi masardă.

Un adevărat monunent istoric, o vilă din zona Romană, este scoasă la vânzare cu 5 milioane de euro. Imobilul, construit la sfârşitul secolului XIX de către un arhitect francez, este o clădire în stil Baroc, complet consolidată, restaurată, extinsă şi modernizată între 1993 şi 1995. Casa este construită pe un teren de 1.076 mp, iar curtea are suprafaţa de 490 mp.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca aceste imobile să îşi găsească proprietari în perioadă de criză economică, părerile sunt împărţite.

Robert Teodorescu, director în cadrul Departamentului Rezidenţial al Regatta, a declarat pentru Agenţia NewsIn că proprietăţile de lux reprezintă un segment aparte, a cărei clientelă a rămas constantă, chiar şi în perioadă de criză. "În prezent, observăm că ceea ce se vinde mai repede vizează imobilele foarte scumpe sau imobilele foarte ieftine", a menţionat Teodorescu.

Pe de altă parte, sunt voci care spun că preţurile în cazul unor astfel de locuinţe de lux sunt supraevaluate, existând imobile scoase la vânzare de 2-3 ani, care probabil nu îşi vor găsi prea repede proprietarul. Principala cauză o reprezintă suma solicitată, proprietarul cerând un preţ de-a dreptul intimidant, identic cu cel din perioada de boom economic, când şi atunci era piperat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie