Proiectul Nabucco Vest a fost selectat ca opţiune de livrare pe teritoriul Europei Centrale

Consorţiul Shah Deniz II a anunţat joi că a selectat proiectul Nabucco Vest ca opţiune de livrare pe teritoriul Europei Centrale. Propunerea Nabucco Vest, susţinută de toţi cei şase acţionari, a fost prezentată de Nabucco Gas Pipeline International GmbH la data de 16 mai 2012.
Epoch Times România
28.06.2012

Consorţiul Shah Deniz II a anunţat joi că a selectat proiectul Nabucco Vest ca opţiune de livrare pe teritoriul Europei Centrale.

Propunerea Nabucco Vest, susţinută de toţi cei şase acţionari, a fost prezentată de Nabucco Gas Pipeline International GmbH la data de 16 mai 2012.

„Această decizie este un important punct de referinţă pentru proiectul Nabucco şi un pas vital către decizia finală privind investiţia. Nabucco oferă consumatorilor de gaze libertatea de a alege şi va avea o contribuţie semnificativă la securitatea aprovizionării din Europa. Ne dorim o cooperare de succes cu producătorii”, a declarat Reinhard Mitschek, Director Executiv, Nabucco Gas Pipeline International GmbH

Conducta de gaze cu diametrul de 122 cm şi o lungime de 1.300 km va transporta gaze din apropierea graniţei turco-bulgare prin Bulgaria, România şi Ungaria în Austria, cu staţii de preluare în fiecare ţară de tranzit.

Nabucco Vest va respecta principiile pe care se bazează conceptul original Nabucco. Astfel, conducta de gaze va fi proiectată sub forma unei infrastructuri scalabile cu mai multe surse integrate pentru transmisia gazelor naturale.

Capacitatea va putea creşte de la 10 mmc la 23 mmc pentru a face faţă cererii. Proiectul este susţinut de Acordul Interguvernamental (IGA) semnat în luna iulie 2009 şi de Acordurile de Sprijin al Proiectului care garantează un cadru legal şi de reglementare care promovează proiectul.

Nabucco Gas Pipeline International GmbH (NIC) a fost înfiinţată în 24 iunie 2004 pentru a dezvolta, a construi şi a opera conducta Nabucco. Cu sediul la Viena, compania activează pe segmentul midstream, este organizată conform principiilor de unbundling şi se supune legislaţiei Uniunii Europene.

NIC este deţinută de acţionarii Nabucco şi este responsabilă de dezvoltarea, construcţia, operarea, negocierea şi alocarea capacităţii conductei Nabucco. NIC va fi singura companie în contact direct cu transportatorii, va oferi o soluţie de tipul one-stop-shop şi va opera ca o entitate comercială independentă pe piaţă, acţionând independent de companiile-mamă. Sistemul de conducte va fi construit de companiile naţionale Nabucco (NNC-urile), care sunt subsidiare ale NIC în fiecare ţară de tranzit.

Acţionarii Nabucco sunt: OMV (Austria), FGSZ (Ungaria), Transgaz (România), Bulgarian Energy Holding (Bulgaria), Botas (Turcia) şi RWE (Germania). Fiecare acţionar deţine o participaţie egală de 16.67% din Nabucco Gas Pipeline International GmbH. Acţionarii sunt cei responsabili de negocierea contractelor de aprovozionare cu gaze naturale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor