Program de guvernare: Taxele pentru structurile hoteliere privatizate şi nefolosite cresc de 10 ori
Programul de guvernare prevede creşterea de 10 ori a taxelor şi impozitelor pentru structurile hoteliere privatizate şi nefolosite sau răscumpărarea de către stat a structurilor hoteliere privatizate şi lăsate în paragină, modernizarea si reprivatizarea lor.
Guvernul îşi propune, de asemenea, scutirea de impozit pe profit pe o perioadă de 3 ani pentru investiţii noi în cluburi de turism (hoteluri, spa, agrement, restaurante etc.), precum şi pentru parcuri tematice, de distractie şi echitaţie, scutirea de impozit pe profit pe o perioadă de 5 ani pentru investitii în turismul balnear şi scutirea de impozit pe profitul reinvestit, cu condiţia efectuării de investiţii pentru îmbunătăţirea structurii de cazare, alimentaţie publică, agrement, porturi turistice şi parcuri de distracţie.
Se mai are în vedere şi tansformarea litoralului românesc în zonă cu statut special, cu limită teritorială de 10 km pe uscat şi 10 km în largul mării, statut care se aplică şi regimului fiscal pentru cazinouri şi jocuri de noroc, precum şi oferirea de facilităţi fiscale operatorilor din turism care obţin eticheta ecologică pentru pensiunile şi capacităţile de cazare pe care le deţin.
Totodată, în program se vorbeşte şi despre un program naţional de refacere a infrastructurii staţiunilor de tratament şi promovarea şi reluarea relaţiilor externe în legătură cu acest tip de turism.
Guvernul mai vrea dezvoltarea sectorului de turism în Delta Dunarii prin măsuri concrete de acţiune precum reabilitarea şi realizarea unor trasee turistice în judeţul Tulcea, cât şi a Deltei Dunarii – Brand Naţional.