Producţia industrială a scăzut cu 1,1% în august faţă de aceeaşi lună din 2011

Epoch Times România
10.10.2012

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 1,1% în august comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, potrivit datelor transmise miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Industria prelucrătoare a scăzut cu 1,5%, în timp ce industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au crescut cu 2,7%, respectiv cu 1,5%.

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat scăderi în industria bunurilor de capital (-4,1%) şi în industria bunurilor intermediare (-1,7%) şi creşteri în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+3,1%), în industria bunurilor de uz curent (+1,3%) şi în industria energetică (+0,2%).

În august, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 1,7% faţă de luna corespunzătoare din anul precedent.

Potrivit INS, producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 1,1% faţă de luna precedentă, ca urmare a scăderii industriei prelucrătoare (-0,7%) şi a producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-0,2%). Industria extractivă a crescut cu 0,1%.

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat scăderi la majoritatea categoriilor de bunuri: în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-2,9%), în industria energetică (-1,9%), în industria bunurilor intermediare (-1,3%) şi în industria bunurilor de capital (-0,7%). Industria bunurilor de uz curent a crescut cu 1,2%.

Producţia industrială (serie brută) a scăzut în august faţă de luna precedentă cu 11%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut în primele opt luni din acest an cu 0,8 % comparativ cu aceeaşi perioadă din anul precedent,susţinută de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+7,1%) şi de industria extractivă (+0,2%). Industria prelucrătoare a rămas la acelasi nivel.

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în industria bunurilor de capital (+4,6%), în industria energetică (+3,2%), în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+2,7%) şi în industria bunurilor de uz curent (+0,3%). Industria bunurilor intermediare a scăzut cu 3,9%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor