Procurorul General promite o soluţie în dosarul morţii lui Condrea

Expertiza tehnică asupra maşinii conduse de Condrea în ziua morţii este spre finalizare, iar procurorii vor da o soluţie în acest dosar în luna iulie, a precizat Augustin Lazăr.
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr (wall-street.ro)

O soluţie în dosarul morţii lui Dan Condrea, patronul firmei ce a umplut România de dezinfectanţi diluaţi, va fi dată de procurori în luna iulie, a anunţat duminică procurorul general al României, Augustin Lazăr, precizând că expertiza tehnică asupra maşinii conduse de Condrea în noaptea accidentului este în curs de finalizare, relatează Mediafax.

"Va fi o soluţie în legătură cu accidentul în această lună (n.r. iulie). Este aproape de finalizare, din datele pe care le am, expertiza tehnică asupra autoturismului. Vor putea soluţiona în termen rezonabil această cauză", a declarat Lazăr, duminică, la evenimentul dedicat Zilei Justiţiei, organizat de CSM.

În ceea ce priveşte ancheta vizând dezinfectanţii Hexi Pharma, procurorul general al României a declarat că "este în curs procesul de constituire a părţilor civile."

"Există un volum de activitate în desfăşurare. Se desfăşoară activităţi privind ridicări de acte, sunt spre sfârşit aceste activităţi. Urmează analiza şi coroborarea cu expertizele care se fac pentru a vedea modul de eficacitate a soluţiilor care au fost ridicate de la diverse spitale", a mai adăugat Augustin Lazăr.

Reamintim ca Parchetul primeşte sprijin în instrumentarea acestui dosar, inclusiv de la Guvern. Recent şeful Corpului de control al primului ministru, Valentin Mircea, anunţa că "Hexi Pharma s-a folosit de problemele sistemului, de sincope din legislaţie sau a unor oameni, prin încredinţarea directă a contractelor au stimulat aceste hibe în avantaj propriu."

"Lucrăm împreună cu Parchetul, facem mai mult decât să sesizăm pentru că avem acces la anumite date, putem să le colectăm, putem să ajutăm Parchetul să lămurească cine sunt vinovaţii", a adăugat Mircea.