Procurorul General: "E de evitat să avem acte de clemenţă pentru fapte de corupţie"

În timp ce Şerban Nicolae se zbate să-i scoată de după gratii pe corupţi, propunând amendamente la legea graţierii, Augustin Lazăr consideră că astfel de iniţiative sunt de evitat.
Augustin Lazăr (Florin Chirilă / Epoch Times România)
Loredana Diacu
07.03.2017

"E de evitat să avem acte de clemenţă pentru fapte de corupţie", a declarat, marţi, Procurorul General al României, Augustin Lazăr, la prezentarea bilanţului Parchetului General.

Declaraţiile lui Lazăr au fost făcute, potrivit Hotnews, în contextul discuţiilor despre recomandările Comisiei Europene din raportul MCV şi vin la o zi după ce senatorul Şerban Nicolae a depus un amendament la legea Graţierii care prevede că şi condamnaţii pentru corupţie ar urma să fie graţiaţi.

Lazăr a mai declarat că printre principalele provocări în 2017 pentru procurori se numără "calitatea actelor de urmărire penală" şi a precizat că, din păcate, incidentele procesuale au fost folosite ca muniţie în dezbaterile publice.

Printre priorităţile instituţiei pe care o conduce pentru anul în curs, procurorul general a enumerat combaterea corupţiei şi a evaziunii fiscale, combaterea infracţiunilor privind mediul (silvice) şi a celor privind patrimoniul cultural naţional.

Reamintim că liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, le-a transmis ieri colegilor săi din Comisia Juridică o serie de amendamente pe care le va depune marţi la proiectul legii graţierii, iar unul dintre acestea prevede faptul că se graţiază şi cei condamnaţi pentru infracţiuni de corupţie, inclusiv luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor