Şerban Nicolae, despre graţierea corupţilor: "Nu cred că trebuie să stea trei într-un pat, în condiţii de igrasie!"
alte articole
Autor al unui amendament la legea graţierii care i-ar putea scoate de după gratii pe corupţi, Şerban Nicolae - preşedintele Comisiei Juridice din Senat - îşi justifică proiectul susţinând că nu e normal ca cei corupţi să fie închişi în condiţii de igienă precară.
"Eu nu cred că cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat, în condiţii de igrasie, de igienă precară. (...) Dacă România va fi obligată să plătească despăgubiri va plăti, şi pentru corupţi, şi pentru evazionişti, pentru toate categoriile de infractori. (...) Am o cifră estimativă, undeva la 2.700 de persoane ar beneficia de efectele acestei graţieri, deci o cifră de sub 10% de persoane aflate în sistemul de detenţie în România. Faţă de cele peste 8.000 de persoane aflate în plus faţă de disponibilul din penitenciar chiar şi aşa în condiţii precare eu cred că nu este o cifră foarte mare. De altfel, la ultima graţiere colectivă în România, au ieşit 3.000 de persoane", a declarat luni Nicolae, citat de Agerpres.
Deşi zeci de mii de oameni au ieşit în stradă pe vremea când alături de OUG 13, ordonanţa graţierii (ajunsă acum în Parlament) era doar proiect, revoltaţi de intenţia coaliţiei la putere de a scoate de după gratii de-a valma corupţi, violatori, pedofili etc., Şerban Nicolae a susţinut ieri că "nu există niciun element în societate care să ducă la concluzia că societatea a fost înspăimântată, că a fost înfricoşată de faptul că vor ieşi criminalii, violatorii, tâlharii la drumul mare din închisoare şi că ar fi cineva în pericol.
Reamintim că liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, le-a transmis ieri colegilor săi din Comisia Juridică o serie de amendamente pe care le va depune marţi la proiectul legii graţierii, iar unul dintre acestea prevede faptul că se graţiază şi cei condamnaţi pentru infracţiuni de corupţie, inclusiv luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu.