Prinţul Paul în arest la domiciliu

Acuzat că a avut o contribuţie esenţială la săvârşirea faptelor de corupţie din dosarul retrocedării Fermei Băneasa, fiind cel care a generat întreaga activitate infracţională, Paul merge în arest la domiciliu.
Prinţul Paul (printulpaulderomania.ro)
Loredana Diacu
12.12.2015

Prinţul Paul a fost plasat în arest la domiciliu în urma unei decizii a Curţii de Apel Braşov, care a respins cererea DNA de arestare preventivă a acestuia, în dosarul de retrocedări cu prejudiciu de peste 135 de milioane de euro. Decizia poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, relatează stiripesurse.ro.

La ieşirea de la instanţă, Paul Lambrino a declarat că nu va face contestaţie. "Am făcut şi eu plângeri penale. Trebuie să se verifice tot, vreau să fie corect. Sunt mai relaxat acum. Se întâmplă ce se întâmplă pentru că am făcut plângeri penale. Nu e nimic adevărat. N-am primit nimic, niciun pământ", a declarat acesta.

Reamintim că procurorii DNA îl acuză pe prinţul Paul de cumpărare de influenţă, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave.

Potrivit DNA, prinţul Paul a avut o contribuţie esenţială la săvârşirea faptelor de corupţie din dosarul privind retrocedarea nelegală a Fermei Băneasa.

"Pe parcursul urmăririi penale a rezultat că inculpatul Paul Philippe a avut o contribuţie esenţială la săvârşirea acestor fapte (cumpărare/ trafic de influenţă, grup organizat, dare de mită, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave) şi la producerea rezultatului, având în vedere că întreaga activitate infracţională în cauză a fost generată de inculpat, care a dorit prin orice mijloace să intre în posesia respectivelor bunuri, pentru care însă nu îndeplinea condiţiile legii pentru a le putea revendica", susţin procurorii DNA în referatul prin care cer arestarea lui Paul, citat de Agerpres.

Procurorii susţineau că, în acest caz se impune luarea măsurii arestării preventive, deoarece inculpatul, motivat de obţinerea unor importante avantaje de natură financiară, a dat dovadă de perseverenţă în încălcarea legii şi a creat statului un prejudiciu de peste 135 de milioane de euro.

"Modalitatea de săvârşire a faptelor, prin angrenarea unui număr mare de persoane, prin coruperea funcţionarilor de la nivelul instituţiilor publice, prin avansarea unor sume importante de bani, durata activităţii infracţionale justifică de asemenea luarea celei mai aspre măsuri preventive", se menţionează în referatul DNA.

Mai multe detalii despre acest caz în care au fost trimişi în judecată şi Dan Andronic şi Remus Truică puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor