Primele focuri de armă din Crimeea, trase de soldaţii ruşi [video]

Soldaţii ruşi care au ocupat baza militară Bilbek, Crimeea.
Soldaţii ruşi care au ocupat baza militară Bilbek, Crimeea. (Crimeea)

Material video cu confruntarea dintre soldaţii ucraineni şi cei ruşi din baza militară de la Bilbek poate fi văzută pe pagina originală a Epoch Times.

Marţi dimineaţă, un grup de soldaţi ucraineni au intrat pe pista bazei aeriene militare Bilbek, controlată acum de forţele armate ale Rusiei, notează Kiev Post.

Soldaţii ucraineni au primit un ultimatum, până la ora 16:00, prin care li se cerea să se predea armatei ruse. L-au refuzat iar apoi s-au hotărât să-şi ia în primire posturile din baza militară ucraineană.

”Nici una din unităţile noastre din Crimeea nu a schimbat taberele şi au rămas loiali jurământului lor către Ucraina. Provocările din estul şi sudul Ucrainei nu au reuşit nici ele”, a declarat Andry Paruby, şeful Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare.

Grupul ucrainean, format din aproape 100 de bărbaţi, cărau un steag al Ucrainei şi steagul roşu al unităţilor, şi au pătruns în perimetrul bazei militare capturate de ruşi. Aceştia au fost înconjuraţi de aproximativ 50 de soldaţi ruşi care au luat poziţii strategice în jurul lor, inclusiv pe sol. Forţele ruseşti erau înarmate cu puşti cu lunetă şi mitraliere.

Marşul acestora a fost oprit de către focurile de armă a soldaţilor ruşi. Trei, patru focuri de avertizare în aer au oprit coloana militară ucraineană şi au pornit negocierile între liderii celor două tabere. Acestea au fost primele focuri de armă din peninsula Crimeea de la începutul invaziei ruseşti.

Autorităţile ucrainene au adoptat tactica rezistenţei paşnice şi a negocierilor iar până acum nu a fost loc de vărsare de sânge în peninsula Crimeea. Alături de secretarul de stat american John Kerry, aflat în Crimeea, va sosi şi o delegaţie din partea Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa care va participa la dialogul celor două tabere din peninsulă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe