Primarul promite - Adio Vanghelion şi ajutoare sociale fără muncă în sectorul 5
alte articole
Ajuns primar peste sectorul condus până nu demult de Marian Vanghelie, Daniel Florea îşi propune să înlocuiască celebrul Vanghelion cu "Zilele Recoltei" şi să-i pună la muncă pe cei ce primesc ajutoare sociale. De asemenea, primarul a mai declarat, în cadrul unui interviu acordat Mediafax, că a găsit "o primărie nefuncţională, în sensul că nu a existat niciodată arhitect şef, nu a existat niciodată o Direcţie de Investiţii, o Direcţie de Patrimoniu, o Direcţie de Cadastru, nu a existat Direcţie de Control, nu a existat Direcţie de Audit."
"Voi face, aş vrea să fac ceva gen „Zilele recoltei”, pentru că am nişte zone cu foarte mulţi oameni, unde s-au investit foarte mulţi bani, în Economat şi în Piaţa Ferentari, de exemplu, şi unde nu e vânzare şi e păcat, pentru că oamenii ar putea cumpăra de acolo. Aş vrea să revitalizez zona aia, acel centru comercial şi acolo aş vrea să fac „Zilele Recoltei”. Să aduc producători care să nu plătească niciun leu şi care să îşi vândă produsele acolo bine, protejaţi, într-un cadru organizat", a declarat Florea, întrebat dacă îşi doreşte să facă un program similar Vanghelionului pentru Revelionul 2017.
Întrebat ce va face cu zonele Ferentari şi Rahova, mai exact cu acele blocuri în care mulţi dintre locuitori sunt fără vreo formă legală, Florea a răspuns:
"Am făcut nişte proceduri pe care le voi prezenta Consiliului Local chiar în şedinţa din 25 (n.r. august), astfel încât nu vor mai primi ajutor social decât oamenii care domiciliază sau au reşedinţa în mod legal pe rază Sectorului 5, şi numai dacă, fiind apţi de muncă, desfăşoară muncă în folosul comunităţii. Nu cred că este în regulă ca oamenii care îşi plătesc taxele în Sectorul 5 să plătească pe unii care stau aici în mod nelegal şi oricum nu aduc nimic bun. Dacă tot primeşti ajutor din taxele omului care şi le plăteşte, atunci măcar să faci ceva pentru mediul în care trăieşti. De exemplu, sunt tată, mamă şi copii. Tatăl şi mama care primesc ajutor social şi care nu sunt angajaţi în câmpul muncii în mod legal, vor presta muncă în folosul comunităţii. Dacă primeşte şi unul dintre copii şi este major, şi acel copil dacă nu munceşte şi nu e la şcoală, va presta şi el muncă în folosul comunităţii. Nu e nicio ruşine să te duci la şcoli şi să tai iarba sau să mături în faţa şcolii sau să mături trotuarul atâta vreme cât comunitatea te ajută să trăieşti."
Interviul integral poate fi citit aici.