USB acuză: Primarul Sectorului 2 a blocat Şedinţa Consiliului Local

Nemulţumit că ordinea de zi propusă de el nu a fost votată, primarul Mugur Mihai Toader a părăsit "sfidător" şedinţa, acuză USB.
Primarul Sectorului 2, Toader Mugur Mihai
Primarul Sectorului 2, Toader Mugur Mihai (Facebook)

Şedinţa de joi a Consiliului Local al Primăriei Sectorului 2 a fost blocată de primarul Mihai Mugur Toader, care a părăsit sala de şedinţă, informează reprezentanţii Uniunii Salvaţi Bucureştiul în Consiliul Local al Sectorului 2. Aceştia acuză că prin lipsa sa de respect la adresa celor prezenţi, primarul a produs un blocaj, votarea unor proiecte care ar fi fost benefice pentru cetăţeni fiind amânate.

Redăm comunicatul remis de USB Epoch Times, potrivit căruia, la începutul şedinţei s-a supus la vot Ordinea de Zi cu propunerea edilului Sectorului 2 de a scoate de pe agendă un proiect propus de el.

"Şedinţa Consiliului Local al Primăriei Sectorului 2 convocată pentru data de 18 august 2016 a fost blocată de primarul Mihai Mugur Toader, care a părăsit sala de şedinţă.

La începutul şedinţei s-a supus la vot Ordinea de Zi cu propunerea edilului Sectorului 2 de a scoate de pe aceasta un proiect propus de el.

În acelaşi timp, viceprimarul Primăriei Sectorului 2 a propus modificarea ordinii de zi iniţiale şi amânarea unui număr de proiecte de hotărâri care nu au putut fi studiate temeinic de către consilierii locali, timpul oferit pentru asta fiind foarte scurt. Deoarece majoritatea consilierilor nu au votat ordinea de zi propusă de primar, acesta s-a ridicat sfidător de la prezidiu şi a declarat şedinţa închisă, părăsind sala alături de Secretarul Primăriei şi consilierii PSD şi ALDE.

După această atitudine fără precedent, consilierii rămaşi în sală, bănuind că a fost o neînţelegere, l-au invitat pe edil să revină pentru redeschiderea şedinţei, blamând atitudinea sa, acesta însă a refuzat.

Prin lipsa de respect faţă de cei prezenţi în sală, primarul a produs un blocaj care va aglomera viitoarea şedinţă cu proiecte noi, din cele actuale nefiind votat niciunul, cu toate că erau în folosul cetăţenilor Sectorului 2 din Bucureşti.

Ca urmare a acestei situaţii, majoritatea consilierilor locali a decis să convoace o nouă şedinţă de consiliu, în cel mai scurt timp, pentru a debloca situaţia creată de edilul Sectorului 2."