Primarul interimar al Capitalei, despre serviciile de ecarisaj: „a venit timpul să nu mai externalizăm serviciile”

Maşini hingheri privaţi
Maşini hingheri privaţi (Facebook)

După întâlnirea cu Consiliul General de miercuri 30 septembrie, primarul interimar al Capitalei, Ştefănel Dan Marin, a declarat că a venit momentul în care primăria poate achiziţiona 2-3 maşini şi poate avea câţiva angajaţi, pentru a nu mai externaliza serviciile pe care le prestează Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (A.S.P.A.).

"Am avut o întâlnire cu directorul general A.S.P.A. şi l-am anunţat că nu aceasta este viziunea mea. Cred că a venit momentul în care putem achiziţiona 2-3 maşini şi în care să avem angajaţii noştri, ca să nu mai externalizăm acest serviciu", a mai spus Ştefănel Marin.

Edilul a precizat că, în cursul acestei săptămâni, ar urma sa aibă o nouă întrevedere cu directorul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor.

Întrebat dacă este la curent cu faptul că normele care permit capturarea şi eutanasierea sunt suspendate, iar directorul actual A.S.P.A., Bogdan Treeroiu, a refuzat şi refuză să ţină cont de decizia Curţii de Apel, primarul interimar a spus că va discuta aceste aspecte, va vedea toate datele şi dacă există bază legală sau nu în acesta decizie a directorului A.S.P.A.

La şedinţă au participat şi activişti pentru protecţia animalelor, care au cerut consiliului şi primarului interimar, Marin Ştefănel Dan, să rezilieze contractele încheiate de A.S.P.A. cu cele 3 firme de capturare, să oprească scurgerea de bani publici către aceste firme, să organizeze un program de gestionare al câinilor fără stăpân legal, cu respectarea normelor de protecţie a animalelor.

„Opriţi orice bani daţi către aceste firme. Vreţi să organizaţi acest program de gestionare a câinilor fără stăpân? Organizaţi-l legal! Nu cu firme de „familie”, nu cu Băncescu venit de la Constanţa şi cu prietenii lui în cele 3 firme. Sunt cunoscute relaţiile acestea. Şi nu cu domnul Treeroiu care habar nu are ce înseamnă o decizie a unei Curţi de Apel şi care se eschivează după o O.U.G. Sunt probleme legislative în care vă vorbesc în calitate de avocat”, a afirmat avocatul Cosmina Cerva.

„Este uimitor că domnii consilieri nu aveau habar de milioanele de euro cheltuite de A.S.P.A. pentru un program ineficient de gestionare a câinilor fără stăpân. Nu-i nimic, există un dosar la D.N.A. pentru aceste fraude. Şi aşa primăria este obişnuită deja cu dosarele la D.N.A.. Au fost voci de consilieri care au cerut demisia conducerii A.S.P.A., dar şi voci pentru care subiectul a fost deranjant, chiar acuzând O.N.G.-urile de interese financiare, în temeiul proverbului „“Hoţul strigă – Hoţii!” Însă primarul a fost deschis la dialog, a făcut câteva promisiuni şi sperăm să le respecte”, a declarat pentru Epoch Times unul dintre activişti participanţi la şedinţă.

Reamintim că în 2013, trei firme private au semnat contracte cu Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor ca să ridice câinii maidanezi de pe străzile Capitalei - Elen Basic Business, Best Marketing şi Terra Marique. Preţul stabilit pentru capturarea fiecărui câine fără stăpân a fost de 219 lei, preţul fiind stabilit în urma procedurii de licitaţie.

După încheierea contractelor au fost mai multe discuţii legate de preţul plătit firmelor pentru prinderea unui câine, dar şi de faptul că acestea nu ar fi avut obiectele de activitate necesare pentru astfel de servicii. Cele trei firme care au participat la licitaţie aveau ca obiecte principale de activitate servicii anexe pentru transporturi terestre sau consultanţă pentru afaceri şi management, dar şi activităţi de asistenţă stomatologică sau intermedieri în comerţul cu mobilă, articole de menaj şi de fierărie, iar una dintre ele a înregistrat pierderi în 2012, potrivit datelor comunicate de acestea autorităţilor financiare.

Reprezentanţii ASPA precizau atunci că cele trei firme au respectat condiţiile cerute în invitaţia de participare la licitaţie, având obiectele de activitate necesare pentru astfel de servicii. "Două dintre aceste firme au în obiectul de activitate servicii anexe pentru transporturi terestre, iar cea de-a treia are în obiectul de activitate servicii veterinare", declara atunci Băncescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne