Prima turbină eoliană pentru taifunuri care ar putea genera energie 50 de ani în Japonia (video)

Un inginer japonez a oferit o soluţie pentru a valorifica energia generată de taifunurile distructive care lovesc în mod regulat Japonia.

Turbina eoliană Challenergy
Turbina eoliană Challenergy (Captură video)

Atsushi Shimizu a inventat prima turbină eoliană de taifunuri din lume, o invenţie asemănătoare unui mixer, proiectat pentru a valorifica energia imensă provocată de furtuni, ca sursă de energie regenerabilă. Shimizu consideră că energia unui taifun ar putea fi suficientă pentru a alimenta Japonia timp de o jumătate de secol.

Cantitatea de energie cinetică a unui taifun este enormă. Se estimează că un taifun matur are "capacitatea de a genera o cantitate de energie echivalentă cu aproape jumătate din consumul de energie electrică necesar la nivel mondial". Sarcina dificilă a lui Shimizu şi a altor "vânători de furtuni" interesaţi de creşterea energiei regenerabile în Japonia, este de a valorifica această energie în mod eficient.

Pentru a face acest lucru, Shimizu a proiectat Challenergy, o turbină eoliană cu axă verticală suficient de robustă pentru a rezista forţei vânturilor puternice ale taifunurilor şi de a exploata energia furtunilor în scopul generării energiei electrice curate.

Tehnologia s-a bucurat deja de o mare atenţie în presă japoneză, întrucât sunt mulţi doritori să găsească modalităţi de a produce energie durabilă, în special din aceste furtuni puternice care produc pagube imense.

Sperăm ca într-o zi această tehnologie să devină o realitate.