Prim-vicepreşedintele PDL Mihai Stănişoară a trecut în tabăra puterii, la PNL

Mihai Stănişoară, prim-vicepreşedintele PDL şi liderul grupului deputaţilor democrat-liberali a trecut la PNL. Stănişoară a afirmat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută alături de liderul liberal Crin Antonescu, că PNL “este singurul partid care poate susţine şi implementa cu succes politici de dreapta în România”.
Conferinţă de presă la sediul PNL , Crin Antonescu şi Mihai Stănişoară (Epoch Times România)
Ana Petrescu
06.03.2013

Mihai Stănişoară, prim-vicepreşedintele PDL şi liderul grupului deputaţilor democrat-liberali a trecut la PNL. Stănişoară a afirmat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută alături de liderul liberal Crin Antonescu, că PNL “este singurul partid care poate susţine şi implementa cu succes politici de dreapta în România”.

"Sunt un om care nu se uită cu mânie în trecut, ci priveşte cu speranţă şi încredere în viitor. Am luat decizia de a intra în PNL după o chibzuinţă intensă. Un lucru mi-este clar, singurul partid care poate susţine şi implementa cu succes politici de dreapta este PNL. Mă alătur domnului Crin Antonescu şi colegilor liberali în proiectul de desăvârşire a dreptei în România. Am luat decizia de a veni alături de ei într-un moment în care partidul are mari responsabilităţi şi foarte mult de muncă. Nu mi-a fost niciodată frică de muncă şi nu m-am dat înapoi. Intru în PNL asigurându-i pe colegii mei că voi fi un partener onest, sincer, corect, loial şi performant. Mulţumesc încrederii acordate. Pentru mine, începând de astăzi (miercuri – n.r.) PDL reprezintă trecutul, iar PNL prezentul şi viitorul", a declarat Mihai Stănişoară, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL.

Mihai Stănişoară era prim-vicepreşedinte PDL, lider al grupului deputaţilor democrat-liberali şi preşedintele organizaţiei judeţene Mehedinţi a PDL.

De asemenea, Stănişoară a fost, în intervalul 2007 - 2008, consilier prezidenţial pentru securitate naţională, iar mai apoi, până în octombrie 2009, a fost ministru al Apărării. Actualul liberal, a fost şi senator PDL.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a anunţat că Mihai Stănişoară, fost lider al deputaţilor democrat-liberali, înscris miercuri în PNL, va propune delegaţiei permanente şi Biroului Politic Central al partidului ca proaspătul liberal să aibă funcţia de vicepreşedinte cu atribuţii executive pe domenii legate de siguranţa naţională.

Antonescu a respins ideea că Mihai Stănişoară ar putea fi acuzat de traseism politic şi l-a catalogat pe fostul democrat-liberal ca fiind "un om pe care orice partid doreşte sa îl aibă în rândurile sale, cu o vastă experienţă în domenii de competenţă care ţin de proiecte speciale".

La rândul său, Mihai Stănişoară a precizat ca nu a pus nicio condiţie pentru aderarea la PNL şi a subliniat că nu îşi doreşte mai mult decât a face parte din Partidul Naţional Liberal, prin urmare nu vizează un post în Guvernul USL.

"Convingerea mea e că PNL este proiectul în care mă pot alătura pentru a mă împlini. Sigur că atunci când faci politică, încerci să te raportezi la numărul unu întotdeauna. V-aş spune un lucru care îmi este foarte drag la PNL este faptul că în acest partid nu există delict de opinie", a declarat proaspătul liberal.

Antonescu susţine că Stănişoară nu este traseist, ci are un parcurs politic cu poziţii politice constante

Liderul PNL Crin Antonescu nu consideră că Mihai Stănişoară poate fi acuzat de traseism politic, deoarece de-a lungul parcursului politic al fostului democrat-liberal, acesta a avut "poziţii politice constante". Astfel de oameni politici nu pot fi "subsumaţi decât formal acceptului de traseism".

Tot în acest context, un jurnalist l-a întrebat pe Crin Antonescu dacă, în calitate de preşedinte al Comisiei de Revizuire a Constituţiei, mai susţine propunerile USL de stopare a migraţiei politice şi dacă venirea lui Stănişoară în PNL nu contravine principiilor enunţate de USL în campania electorală, potrivit cărora traseismul politic va fi combătut.

În replică, liderul liberal a precizat că "venirea domnului Stănişoară este un act politic pe care domnia să l-a justificat şi în acest moment nu contravine în niciun fel legii".

Ce declara Stănişoară înaintea intrării în PNL: Antonescu este ridicol, caraghios, dictatorial şi îşi terorizează colegii

Înainte de a intra în PNL, Mihai Stănişoară declara despre Crin Antonescu, în toamna anului precedent, că liderul liberal era "cel mai ridicol şi caraghios politician", un "domnul Goe al politicii româneşti", iar conducerea PNL era considerată "dictatorială şi păguboasă".

De asemenea, în luna octombrie a anului trecut, fostul democrat-liberal Mihai Stănişoară preciza pe site-ul său că preşedintele PNL Crin Antonescu "îşi şantajează adversarii puternici din motive puerile", afirmaţii ulterior înlăturate.

"Unii vehiculaţi abia acum se înscriu în partid şi de fapt nici cei care au fost nominalizaţi nu sunt chiar sigur pe listă! Este stilul dictatorial al lui Antonescu de a-şi teroriza colegii de partid, speriat de prăbuşirea lui în sondaje şi de lipsa de încredere a electoratului în viziunea sa politică", scria, în 2012, Mihai Stănişoară.

Întrebat despre toate aceste atacuri adresate guvernării USL şi în special conducerii liberale, Mihai Stănişoară a explicat că "există momente în arena politică în care duelul verbal te duce la anumite afirmaţii".

Crin Antonescu şi răfuiala sa cu presa

Atunci când reporterii l-au întrebat pe Crin Antonescu cum l-a convins pe Mihai Stănişoară să schimbe tabăra opoziţiei PDL cu cea a puterii din care face parte PNL, liderul liberal a replicat iritat că jurnaliştii pun de prea multe ori "întrebări contradictorii şi intransigente".

„Am văzut că nu rataţi nicio conferinţă de presă la Cotroceni. Aveţi această voluptate de a aduce declaraţii, cumva, contradictorii. Oare nu-l întrebaţi pe preşedintele Băsescu cum e cu înghiţitul porcului, cu nenumirea unui prim-ministru, cum e să semnezi pacte. Sau puteţi să-l întrebaţi pe domnul Ponta cum căuta domnul Băsescu sticle pe jos şi cum e după aia să semnezi pacte”, i-a replicat Antonescu unei jurnaliste de la postul B1 TV.

Totodată, preşedintele PNL şi-a pronunţat nemulţumirea şi faţă de un alt reporter, de data aceasta de la Digi24 TV, care l-a întrebat care este relevanţa comentariului făcut la adresa mass-mediei.

"Sunteţi extrem de intrasigent, sper să nu deveniţi chiar agresiv", a precizat Crin Antonescu.

În ceea ce priveşte, comentariile făcute de Stănişoară la adresa sa, pe vremea când era în PDL, Crin Antonescu a reamintit că au existat şi alte schimburi de replici de acest gen între Traian Băsescu şi PSD, cum ar fi cele legate de "înghiţirea porcului" sau de "căutatul sticlelor pe sub masă", o aluzie la înţelegerea care există între premierul Ponta şi şeful statului.

De asemenea, întrebat dacă vor mai fi primiţi şi alţi democrat-liberali în PNL, Antonescu a răspuns că el nu "cutreieră oraşul cu invitaţii pentru diverşi cetăţeni, oameni politici, de a veni în PNL".

Cu toate acestea, Antonescu a amintit că la Congresul PNL s-a adoptat o invitaţie publică de deschidere a partidului către toţi oamenii care doresc să facă politică de dreaptă.

"Sunt bineveniţi. Iată de ce pentru mine sunt infinit mai puţin importante declaraţiile critice din decursul timpului", a punctat Antonescu.

Referitor la declaraţiile lui Vasile Blaga, conform cărora preşedintele democrat-liberal vede o apropriere între PNL şi PDL, Crin Antonescu a precizat că "PNL este angajat într-o alianţă şi am primit pentru patru ani de zile în această formulă votul alegătorilor. Până la scandenţa acestui contract între noi şi alegători nu se poate pune problema ca până în 2016 să existe o altă alianţă pe care PNL să o încheie".

Preşedintele PNL a mai adăugat că împărtăşeşte până la un anumit punct aprecierea lui Vasile Blaga, cu privire la compatibilitatea între programele celor două partide, dar există destule aspecte "foarte serioase care ne despart".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor