Bugetul de stat: Parlamentarii USL au primit interzis la amendamente. PDL are 10.000 de modificări

Parlament, Senatul României, dezbateri în plen
Parlament, Senatul României, dezbateri în plen (Epoch Times România)

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a declarat că i s-ar fi transmis în mod "cât se poate de oficial" să nu facă niciun amendament la proiectul de buget de stat pentru anul 2013. Pe de altă parte, Puiu Haşotti (PNL) susţine că afirmaţia colegului său de partid nu este adevărată.

Sorin Roşca Stănescu: Ni s-a transmis să nu facem amendamente la buget

"Mai întâi am primit un SMS, cred că miercuri, prin care mi s-a spus că până vineri putem face amendamente, după care, în momentul în care am cerut formularele (pentru a depune amendamente la buget - n.r.), mi s-a transmis cât se poate de oficial că ni se cere să nu facem amendamente", a declarat duminică Roşca Stănescu la Realitatea TV.

Colegul său, liberalul Puiu Haşotti, a declarat în aceeaşi zi că cele susţinute de Sorin Roşca Stănescu nu sunt adevărate.

"Nu este adevărat, chiar parlamentarii USL au primit, eu am dat SMS tuturor parlamentarilor că amendamentele se depun de joi până sâmbătă", a precizat liderul senatorilor PNL.

Proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pentru abul 2013 au ajuns la Parlament şi au fost distribuite către parlamentari, care au avut la dispoziţie o săptămâna în pentru a depune amendamente.

Mihai Stănişoară: PDL are peste 10.000 de amendamente

Democrat-liberalii au depus la legea bugetului de stat peste 10.000 de amendamente, a declarat duminică după-amiază deputatul PDL, Mihai Stănişoară. Ca urmare, politicianul prevede o dezbatere "îndelungată" a bugetului pentru 2013.

"Avem circa 9.300 de amendamente la buget la Camera Deputaţilor, unele fiind comune cu Senatul, însă în total parlamentarii PDL au depus peste 10.000 de amendamente", a declarat Stănişoară.

Prim-vicepreşedintele PDL a mai declarat că toate cele 10.000 de amendamente vor fi susţinute separat în cadrul dezbaterilor.

"Sigur, le susţinem şi în comisiile de specialitate şi în plen. (...) Noi o să le susţinem, asta e hotărârea. Acum o să vedem pe parcurs ce se va întâmpla, dar ne pregătim pentru o dezbatere îndelungată", a precizatStănişoară, citat de B1 TV.

Mai întâi am primit un SMS, prin care mi s-a spus că până vineri putem face amendamente, după care, în momentul în care am cerut formularele, mi s-a transmis cât se poate de oficial că ni se cere să nu facem amendamente.

Pentru a depune amendamente la proiectele de lege privind bugetul de stat şi la bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2013, parlamentarii au avut la dispoziţie săptămâna trecută.

Comisiile parlamentare încep luni dezbaterea bugetului

Comisiile parlamentare încep luni dezbaterea bugetului de stat şi a celui al asigurărilor sociale pentru anul 2013.

Primele comisii care încep să analizeze bugetele instituţiilor sunt cele juridice, care au program de la ora 12.00 la ora 18.00. Intră în analiză astfel bugetele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, CSM, CCR, Consiliului Legislativ, Avocatului Poporului, CNSAS, Ministerului Justiţiei, Ministerului Public şi cel al ANI.

Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare a Camerei, împreună cu Comisia economică, industrii şi servicii a Senatului, discută de la ora 14.30 bugetele şi proiectele Ministerului Economiei, inclusiv pe cel pentru întreprinderi mici şi mijlocii, mediu de afaceri şi turism şi pentru energie.

Tot la 14.30, Comisia pentru industrii şi servicii a Camerei şi Comisia pentru privatizare şi administrarea activelor statului din Senat discută bugetul Secretariatului General al Guvernului, inclusiv pentru proiecte de infrastructură şi investiţii străine.

La ora 16.00, sunt aşteptaţi reprezentanţii Ministerului Muncii şi cei pentru dialog social, în cadrul şedinţei comisiilor reunite de muncă.

La ora 17.00, comisiile reunite de industrii se întâlnesc cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

Comisia Camerei Deputaţilor pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, împreună cu Comisia economică, industrii şi servicii a Senatului, vor discuta începând cu ora 18.00 bugetul Ministerului pentru Societatea Informaţională.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne