Preşedintele Parlamentului a îndemnat organizaţiile neguvernamentale din Moldova "la o cooperare intensă cu Parlamentul...”

Clădirea Guvernului Republicii Moldova
Clădirea Guvernului Republicii Moldova (The Epoch Times)
Tatiana Chiriac
13.06.2013

Preşedintele Parlamentului Igor Corman a îndemnat organizaţiile neguvernamentale din Moldova "la o cooperare intensă cu Parlamentul şi la consolidarea de comun a societăţii". Speakerul a menţionat joi, în cadrul forumului ONG-urilor, că "toate instituţiile statului trebuie înţeleagă şi să accepte activitatea organizaţiilor neguvernamentale şi susţinerea acestora", scrie ”Infotag”.

Preşedintele Parlamentului consideră "Legislativul este primul organ care a început să colaboreze cu ONG-urile, în anul 2005 fiind adoptată decizia cu privire la colaborarea dintre Parlament şi ONG-uri".

"De atunci au loc schimbări pozitive. Organizaţiile au început să elaboreze şi să propună pentru dezbateri diverse proiecte, multe dintre care sunt importante pentru societate", a spus Corman.

Potrivit lui, "una dintre cele mai importante probleme este comunicarea cu societatea". "Sistemul informaţional existent lasă de dorit, în special pagina electronică a Parlamentului, pentru îmbunătăţirea căreia este nevoie de o sumă mare de bani", a spus Igor Corman.

Vicepreşedintele Parlamentului Liliana Palihovici a apreciat rolul important al societăţii în procesele de democratizare a ţării. Ea a îndemnat reprezentanţii ONG-urilor să scrie pe site-ul Parlamentului propuneri, proiecte, pentru că "nu este niciun deputat care să cunoască foarte bine situaţia în orice domeniu sau din orice localitate".

Vicepreşedintele Parlamentului a îndemnat reprezentanţii organizaţiilor să-şi păstreze statutul de organizaţii neguvernamentale şi independente de politică, pentru ca nimeni să nu poată spune că acestea apără un partid sau altul".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor