Preşedinta ICCJ respinge declaraţiile lui Bercea Mondialu

Livia Stanciu, judecător , preşedinte la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Livia Stanciu, judecător , preşedinte la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (Epoch Times România)

Preşedinta Curţii Supreme, judecătoarea Livia Stanciu, a catalogat afirmaţiile lui Bercea Mondialu', care a lansat acuzaţii de corupţie la adresa sa, a Laurei Codruţa Kovesi, a procurorului şef DNA şi a lui Vasile Blaga, preşedintele PDL-ului drept un atac grav la adresa justiţiei:

"Se urmăreşte decredibilizarea mea ca persoană şi ca preşedinte al Curţii Supreme. Nu mă intimidează asemenea lucruri, dimpotrivă mă întăresc", a declarat Livia Stanciu pentru Gândul.

Livia Stanciu a mai apreciat reacţia Consiliului Superior al Magistraturii care a solicitat Inspecţiei Judiciare să facă cercetări în vederea apărării independenţei justiţiei, în urma afirmaţiilor lui Bercea:

"CSM, aşa cum prevede legea, a avut reacţia şi a ieşit cu acel comunicat de presă. A sesizat corect şi din oficiu. Eu intenţionam să fac o cerere pentru apărarea reputaţiei profesionale şi pentru apărarea independenţei Justiţiei. Atacul este la independenţa Justiţiei, la adresa instituţiei pe care o reprezint şi la adresa mea ca persoană. CSM a avut o reacţie imediată şi mi s-a părut corect să se procedeze aşa. S-a sesizat Inspecţia Judiciară care va verifica acest aspect. Parchetul de asemenea care este organul abilitat va efectua cercetările necesare.

Declaraţii similare cu ale Liviei Stanciu a făcut şi Codruţa Kovesi, care a anunţat că va sesiza şi Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu privire la emisiunile TV ce au folosit tendenţios declaraţiile lui Bercea cu scopul expres de a decredibiliza DNA.

De asemenea, Codruţa Kovesi, asupra căreia Antena 3 a lansat un atac în trombă, a mai informat că analizează posibilitatea de a îi acţiona în instanţă pe cei care au lansat în mass-media comentarii mincinoase legate de viaţa sa privată precum şi de viaţa privată şi profesională a altor membri DNA, pentru a ştirbi autoritatea personală şi profesională a procurorilor DNA.

Reamintim că Bercea Mondialu', personaj închis pentru tentativă de omor, le-a spus joi jurnaliştilor, printre gratiile dubei ce l-a adus din închisoare la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) că aproape două milioane de euro, bani meniţi eliberării sale, ar fi ajuns la şeful DNA, Codruţa Kovesi, la preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, dar şi la Vasile Blaga, preşedintele PDL. Mondialu' ar fi refuzat să-şi susţină şi în faţa magistraţilor declaraţiile făcute din dubă pentru jurnalişti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne