Bercea Mondial: Kovesi şi Livia Stanciu ar fi luat o parte din cei 2 milioane de euro

Mircea Băsescu şi Bercea Mondialu
Mircea Băsescu şi Bercea Mondialu (Captură Youtube)

Scandalul Mircea Băsescu-Bercea Mondialu este în plină desfăşurare. Însă noile acuzaţii ale interlopului Bercea Mondialu ating noi proporţii. Acesta a declarat joi, din duba de poliţie cu care era dus la audieri, că în scandalul de trafic de influenţă în care este implicat fratele preşedintelui, sunt implicate şi procurorul şef DNA Laura Codruţa Kovesi şi preşedintele Curţii Supreme Livia Stanciu, potrivit Mediafax.ro

Interlopul Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondialu, a susţinut că a dat 2 milioane de euro pentru a fi eliberat, iar o parte din aceşti bani ar fi ajuns la Kovesi şi Livia Stanciu. Bercea Mondialu se află acum la audieri în sediul DNA.

„E băgată şi doamna Kovesi şi Vasile Blaga. Am dat 2 milioane de euro. Mi-a promis Livia Stanciu. Avem date şi cu Livia Stanciu”, a declarat printre gratiile dubei infractorul Bercea Mondialu, condamnat la 8 ani şi nouă luni pentru tentativă de omor.

Bercea Mondial a adăugat că nu speră să mai primească înapoi aceşti bani şi că se aşteaptă ca în acest caz să fie condamnat. Întrebat de ce nu a făcut denunţul până acum, Bercea a replicat: "Pentru că doamna Kovesi nu mi-a restituit banii până acum prin şofer".

„În urma unor informaţii apărute în mass-media, precizez că nu am nicio legătură cu Anghel Sandu, cu membri ai familiei sale sau cu persoane din anturajul acestuia. Orice referire la persoana mea în acest caz este lipsită de orice fundament”, a transmis Vasile Blaga.

Merită menţionat, în context, că filmul prin care se încearcă implicarea preşedintelui Traian Băsescu în scandalul dintre fratele său şi familia lui Sandu Anghel a fost difuzat la Antena 3, post deţinut de Dan Voiculescu, fondator al unui partid aflat la guvernare şi duşman declarat al lui Traian Băsescu şi al instituţiilor anticorupţie.

Recent Dan Voiculescu, judecat în două dosare de corupţie, într-unul dintre ele fiind condamnat la închisoare 5 ani, a acuzat public procurorul şef al DNA de faptul că fie nu cunoaşte legea, fie o încalcă pentru a-l nedreptăţi pe el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne