Premierul Ponta vrea vinovaţi pentru falimentul Astra

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după apariţia în presă a informaţiei că Astra Asigurări va intra în faliment, că trebuie găsiţi vinovaţii după "această fraudă imensă".
Victor Ponta (Epoch Times România)
Loredana Diacu
27.08.2015

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după apariţia în presă a informaţiei că Astra Asigurări va intra în faliment, că trebuie găsiţi vinovaţii după "această fraudă imensă".

"După mai mulţi ani (prea mulţi după părerea mea), ASF a spart buboiul de corupţie şi fraude de la ASTRA ASIGURĂRI. Încă din 2013, Guvernul, ASF şi BNR, am sesizat organele penale şi am informat public asupra incredibilelor matrapazlâcuri făcute de Dan Adamescu (paguba este estimată la cel puţin 500 milioane lei), dar protecţia politică şi mediatică pe care acesta a cumpărat-o de-a lungul anilor a fost extrem de eficientă (din banii deturnaţi de la asiguraţi, 120 milioane de lei au fost folosiţi pentru finanţarea "deontologilor" de la "România Liberă" care şi azi dau lecţii de morală tuturor în timp ce încasează bani furaţi, iar politicienii PDL/PNL stimulaţi generos au luptat cu toate armele ca să-l protejeze pe generosul domn Adamescu, cel care şi acum se plimbă liniştit prin străinătate şi sfidează opinia publică!)", scrie Ponta pe contul său de Facebook.

Premierul mai adaugă că, deşi "niciun asigurat (persoană fizică sau juridică) nu este în pericol, măsurile luate de ASF în baza legislaţiei acoperă orice risc", el refuză să accepte că, pentru 500 milioane fraudă şi după ce a fost falimentată intenţionat cea mai mare societate de asigurări din România, vom rămâne iar fără vreun vinovat.

Reamintim că preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce a retras autorizaţia de funcţionare pentru Astra Asigurări şi va solicita intrarea în procedura de faliment a acestui asigurator.

Mai merită menţionat că însăşi ASF a fost implicată în 2014 într-un uriaş scandal, preşedintele instituţiei, Radu Ruşanu, fiind arestat sub acuzaţia de constituirea de grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu. Conform procurorilor, Ruşanu este cel care a întocmit proiectul ordonanţei de urgenţă prin care se urmărea înlăturarea din funcţie a vicepreşedintelui sectorului de supraveghere a asigurărilor, Daniel George Tudor, pentru a fi înlocuit cu omul lui Ilie Carabulea, patronul Carpatica Asig, Marian Mîrzac. În acest dosar a fost implicat şi ministrul de Finanţe de la vremea respectivă, Daniel Chiţoiu, epurat din PNL pe motiv de prea mare apropiere de premierul Ponta. De altfel, Chiţoiu a migrat ulterior la PLR, partidul satelit al PSD, condus de Tăriceanu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor